Video Dragnea şi Tăriceanu retrag proiectul iniţial destinat Casei Regale: Avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate/ Ce propune liderul PSD în schimb

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că pentru Palatul Elisabeta, Casa Regală nu ar trebui să plătească chirie, ci să îl primească în folosinţă, aşa cum se întâmplă şi cu alte ONG-uri care folosesc gratuit spaţii ale statului.

1017 afișări

”Eu nu vreau să plătească. Nu cred că e nevoie să plătească chirie. E vorba să aibă în folosinţă. Sunt foarte multe ONG-uri care folosesc gratuit spaţii ale statului”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat fiind care ar trebui să fie chiria plătită de Casa Regală pentru Palatul Elisabeta.

El a explicat şi motivele pentru care proiectul de lege referitor la statutul juridic al Casei Regale, iniţiat alături de preşedintele ALDE, a fost retras.

„În ultimele săptămâni au fost discuţii dese cu reprezentanţii Casei Regale. Eu şi cu domnul Tăriceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să aibă întâlniri cu reprezentaţii Casei Regale, şi s-a ajuns la concluzia comună că proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate. Împreună am făcut un nou proiect de lege, se pare că s-a şi depus la Cameră, prin care se înfiinţează o instituţie care va administra funcţionarea Casei Regale, pentru a evita orice risc de neconstituţionalitate şi pentru a fi ceva care să se poată şi aplica. Este convenit cu reprezentaţii Casei Regale lucrul acesta. Costurile din partea statului vor fi foarte mici şi cred că este o soluţie care va fi adoptată şi care va mulţumi pe toţi”, a precizat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici