Video Eugen Tomac, preşedintele PMP: PSD se răzbună pe Diaspora, vom avea iar cozi de kilometri la alegerile prezidenţiale | VIDEO

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, la Parlament, că la alegerile prezidenţiale din 2019 se vor forma în străinătate „cozi de kilometri întregi” la vot după ce Comisia pentru administraţie publică a respins introducerea votului prin corespondenţă la scrutinele prezidenţiale.

898 afișări

Doamna Dăncilă ne comunica că este inoportun să introducem votul prin corespondenţă pentru alegerea Preşedintelui din raţiuni ce ţin de buget. Am crezut că acel punct de vedere reprezintă doar o parte din ceea ce mi se părea nerealist din punct de vedere politic, dar iată că astăzi linia pe care a trasat-o dna Dăncilă, probabil împreună cu Liviu Dragnea, devine realitate. În urmă cu puţin timp, comisia de administraţie din Senat, care trebuie să pregătească raportul cu privire la legea privind alegerea Preşedintelui, prin care noi am propus ca cei 4,5 milioane de cetăţeni români care locuiesc peste hotare să poată vota prin corespondenţă, a dat un aviz negativ faţă de această propunere”, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Acesta a precizat că PSD „se răzbună” pe românii din străinătate.

La alegerile prezidenţiale de anul viitor vom avea din nou cozi de kilometri întregi în faţa misiunilor diplomatice pentru că PSD-ul face din nou aceeaşi greşeală din 2014, îngrădind un drept fundamental pe care îl au cetăţenii români, şi anume dreptul la vot. Considerăm că este o acţiune premeditată pe care PSD o pregăteşte drept răzbunare faţă de Diaspora şi o vom contesta prin toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziţie”, a completat Tomac.

Comisia pentru administraţie public din Senat a dat raport de respingere iniţiativei legislative a PMP care prevedea introducerea votului prin corespondenţă la alegerile Preşedintelui României, a anunţat liderul grupului deputaţilor PMP, Eugen Tomac, pe Facebook, adăugând că legea mai poate modificată doar până la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici