Video Gabriela Firea: PNL amână venirea mea la primărie. Am informaţii că se semnează contracte - VIDEO

Gabriela Firea, primarul ales al Capitalei, a anunţat că depunerea jurământului de miercuri a fost amânată din cauza raportului mandatarului financiar al PNL care nu a fost depus, Firea declarând că toate contractele semnate în aceste zile vor fi verificate.

4031 afișări

"PNL mai doreşte să rămână la guvernarea locală câteva zile. Ne intrebăm de ce. Oare ce interese sunt. Am fost informată că se semnează şi în primăria generală contracte, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informaţii pe care nu trebuie să le aflu, dar îi anunţ pe toţi directorii că tot ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlului şi voi face apel la instituţiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă şi care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu şi a celorlalţi consilieri generali, care era anunţat pentru mâine", a declarat marţi Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus că liberalii au o agendă " pentru anumite interese, care vor practic să amâne venirea mea la primărie. Sunt primarii, consilierii care nu işi vor putea începe activitatea în noua formulă aleasă de cetăţeni din cauza acestui fapt. E adevărat, ei se vor prevala de motivaţia că 21 iunie este ultima zi dar niciodată o formaţiune politică nu a predat acest raport al mandatarului financiar chiar în ultima zi. In primul rând pentru că riscă şi ei foarte mult în cazul în care anumite erori nu le mai pot îndrepta şi practic işi pierd toţi consilierii".

Potrivit HG nr. 10 din 13 ianuarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, candidaţilor declaraţi aleşi nu li se pot valida mandatele dacă raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale pentru fiecare partid politic sau candidat independent nu a fost depus în condiţiile legii, termenul fiind de 15 zile de la data desfăşurării alegerilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici