Video “Gândurile lui Cristoiu”: Cred că întrebarea la referendum va fi legată de emiterea ordonanţelor pe justiţie. Dacă e aşa, votez de cinci ori

Ion Cristoiu lansează o teorie interesantă cu privire la întrebarea care va fi adresată la referendumul din 26 mai, spunând că aceasta va viza emiterea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei.Jurnalistul a spus în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că dacă se adevereşte, atunci va merge la vot

3620 afișări

Întrebarea, posibil să fie legată de emiterea ordonanţelor pe Justiţie

“Totuşi cam trei sferturi din discursul de ieri a fost consacrat legiferării prin ordonanţe de urgenţă, spunându-se că nu pot fi contestate la Curtea Constituţională. Eu cu asta aş fi de acord. Dacă întrebarea este <Sunteţi împotriva legiferării sau împotriva ordonanţelor de urgenţă?> eu sunt de acord, mă duc şi votez de cinci ori dacă e posibil”, a susţinut Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu spune că referendumul naţional pe justiţie anunţat de preşedintele Iohannis la 26 mai este unul consultativ, iar principala problemă va fi întrebarea adresată cetăţenilor, motiv pentru care şi preşedintele are unele ezitări.

PSD nu are nimic de pierdut. Dacă referendumul pică, va fi crimă pentru Justiţie.

“Ar trebui să-i fie frică de referendum preşedintelui Iohannis. PSD nu are nimic de pierdut. (…) În cazul de faţă este un referendum consultativ. Indiferent de întrebare, indiferent de răspuns nu se întâmplă nimic, el nu obligă pe nimeni să schimbe ceva. Problema acestui referendum nu este data, era clar că se va ţine, ci întrebarea. E foarte important. Şi de aia sunt şi aceste ezitări ale preşedintelui în legătură cu întrebarea de la referendum”, a afirmat jurnalistul.

El a explicat că dacă referendumul pentru justiţie va pica, atunci decizia convocării acestuia va avea efect de bumerang. “Asta ar fi o crimă pentru Justiţie. După părerea mea este antidemocratic şi foarte riscant să pui în discuţie pe referendumul naţional părerea despre democraţie, despre independenţa ţării, despre unitatea ţării şi despre justiţie (…) Să spunem că întrebarea la care toată lumea se aşteaptă este <Sunteţi de acord cu independenţa Justiţiei?> (…) Dacă pică referendumul ce înseamnă că poporul român e împotriva independenţei justiţiei?(…) Normal este ca noi să nu putem agita în spaţiul public că măcar doi oameni nu sunt de acord cu independenţa justiţiei”, a explicat Ion Cristoiu.

Klaus Iohannis a căzut în capcana PSD

În opinia sa, Klaus Iohannis a fost manipulat de PSD după ce joi, în declaraţia de presă de la Cotroceni, şeful statului a criticat o presupusă intenţie a Guvernului de a da ordonanţă de urgenţă pe justiţie şi pentru organizarea de secţii de votare separate la referendum şi alegerile europarlamentare.

“Istoricul este interesant. Dimineaţa s-a anunţat de către PSD, cred că de Codrin Ştefănescu, că în după amiaza zilei de joi, la ora 7, era programată conferinţa de presă. La ora 7 dl Liviu Dragnea va anunţa nişte lucruri teribile, extraordinare pentru ţară. După părerea mea, PSD care are deja pusă la punct maşinăria, şi bine, o maşinărie de campanie electorală pentru europarlamentare, cred că aici l-a manipulat pe Klaus Iohannis.(…) În momentul în care s-a anunţat că intervenţia dlui Iohannis e la ora 5, domnul Dragnea a coborât la ora 6, la conferinţa de presă. (…) A creat acea tensiune, acea aşteptare în urma căreia toate televiziunile de ştiri au transmis şi ce-au transmis? Alianţa dintre PNŢCD, PER şi PSD. (…) Deci domnul Klaus Iohannis, nu ştiu manipulat sau nemanipulat, a căzut într-o capcană a PSD şi în felul acesta el a ridicat ştacheta aşteptărilor în aşa fel încât noi să ne uităm cu toţii la o alianţă care nu era un eveniment major pe scena politică a ţării”, a explicat Ion Cristoiu.

La Cotroceni e ceva în neregulă, nu te poţi baza pe titluri care cer click-uri

Jurnalistul spune că Iohannis, în virtutea funcţiei pe care o deţine, nu ar fi trebuit să se bazeze pe informaţiile postate pe Facebook de un senator USR despre înfiinţarea secţiilor de votare separate.

“Şi dacă ne uităm la elementele manipulării vom descoperi că ceva e în neregulă cu Cotroceniul. Deci dl. Klaus Iohannis a ieşit şi a zis în legătură cu cele două secţii, da? Păi pe ce se baza? A scris o useristă pe Facebook sau nu ştiu unde că ştie ea…(…) Tu eşti şeful statului, nu poţi să ieşi şi să te înfoi acolo şi să spui PSD vrea să dea mâine ordonanţă de urgenţă. (…) Acolo la Cotroceni e ceva în neregulă, nu te poţi baza pe titluri care cer click-uri. Cred că consilierii preşedintelui, ca şi preşedintele, au un sindrom numit USR. Deci ei tot ce fac, şi cei de la PNL, nu se mai gândesc la tot electoratul, care e mare, uriaş, inclusive nehotărâţi, ei se gândesc numai la electoratul USR a lui Dacian Cioloş. Aoleu, electoratul USR e deja excitat că ei vor face două secţii prin ordonanţă de urgenţă. Dacă ne gândim la ce s-a întâmplat după, e ceva în neregulă. Era limpede că PSD nu avea de gând să de OUG nici cu referendumul şi nici cu Codurile penale”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a arătat că prin acest comportament şeful statului nu a făcut altceva decât să contribuie la campania electorală a lui Liviu Dragnea, avertizând că pe viitor, dacă nu va fi atent, va fi folosit ca agent electoral al PSD. “Deci din punctul acesta de vedere nu a făcut altceva, nu ştiu, voit sau nevoit, decât să ridice orizontul de aşteptare în legătură cu intervenţia, cu conferinţa de presă a lui Liviu Dragnea şi a contribuit la campania electorală a lui Liviu Dragnea. Dacă nu era intervenţia lui, nu se uita atâta lume. (…) Deci până la urmă se pare că dl Klaus Iohannis, dacă nu este atent, va fi folosit ca un fel de agent electoral al PSD”, a conchis Ion Cristoiu.

Preşedintele Kaus Iohannis a declarat joi că referendumul va fi convocat pe data de 26 mai, iar emiterea unui ordonanţe de urgenţă în domeniu Justiţiei este ilegitimă. "De ce vă este frică de referendum domnilor pesedişti? În loc să ameninţaţi că faceţi secţii separate pentru alegeri şi pentru votul la referendum. Încetaţi şi întoarceţi-vă către români", a mai spus Iohannis.

Liviu Dragnea a declarat joi, că nu comentează ”toate prostiile” ale preşedintelui, ci doar pe cele ”prin care se dovedeşte foarte clar cum mai calcă în picioare Constituţia”. El a mai spus că Iohannis inventează lucruri pentru a lăsa impresia că îi e cuiva frică de referendum.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 31 martie 2019, de la ora 17:00 pe Mediafax şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici