Video “Gândurile lui Cristoiu”: Marea schimbare din epoca Dăncilă. PSD joacă pe contrasens

PSD a oprit războaiele inutile din epoca Dragnea şi face o mişcare inteligentă prin care elimină toate posibilităţile de atac ale Opoziţiei asupra sa, dar mai ales ale preşedintelui Klaus Iohannis, afirmă analistul Ion Cristoiu, în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".

2131 afișări

Prezenţa premierului Dăncilă, joi, la recepţia de Ziua Americii de la Ambasada SUA, este pentru Ion Cristoiu încă un gest care marchează schimbarea strategiei PSD în epoca post-Dragnea.

“De fapt ştirea numărul unu nu este nici măcar asta cu CCR, este faptul că, conducerea PSD şi a guvernului, a hotărât să se ducă. (...) Asta este o mare schimbare(...) PSD-ul are o mişcare inteligentă, aceea de a elimina toate posibilităţile de atac din partea opoziţiei, dar mai ales din partea lui Klaus Iohannis. Acum nu mai poţi să spui că sunt anti-americani pentru că au fost la Ambasada americană, nu mai poţi să spui că sunt anti-europeni deoarece ei au fost mângâiaţi de Timmermans. Este foarte important pentru că dacă opoziţia şi Klaus Iohannis o ţin langa acum cu PSD-ul lui Dragnea care vrea să ne scoată din Europa, care e anti-american, greşesc”, a afirmat jurnalistul.

Un alt exemplu este decizia PSD de-al susţine pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat de guvernator al Băncii Naţionale. În opinia sa, în acest caz nu a avut loc nicio negociere deoarece contestatarii guvernatorului BNR nu au venit cu un contracandidat. “Nu, n-a avut loc nicio negociere, au ajuns la o înţelepciune la care şi eu am ajuns. Repet, avem Mugur Isărescu, da, domnii respectivi care făceau mare gălăgie nu mi-au răspuns la întrebare. Am înţeles, deci nu e bun Mugur, dar lui Mugur pe cine îl opuneţi?”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul a explicat că România nu-i o ţară să-şi poată permite să joace împotriva tuturor, iar ceea ce încearcă acum noua conducere a PSD este să stingă diferite conflicte.

“PSD a oprit tot mai multe războaie inutile (…) e foarte important luarea înainte cu temele. Vrea domnul Iohannis revizuirea Constituţiei, foarte frumos. Şi o revizuim şi mai tare decât vrea el. Vrea domnul Iohannis vot în diaspora? Trei zile”, a explicat Ion Cristoiu noua strategie a PSD.

Mai mult, jurnalistul a dezvăluit că, pe această linie, se înscrie şi susţinerea de PSD şi Guvern a candidaturii Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.

“PSD-ul se teme ca de moarte de candidatura ei, pentru că dacă va candida la preşedinţie, PSD-ul zice: ajunge Laura Codruţa Kovesi şi ne arestează pe toţi, aşa zic ei. Din punctul ăsta de vedere vă anunţ în premieră că PSD şi Guvernul României vor avea o altă atitudine, vor saluta, vor sprijini numirea ca procuror european al doamnei Codruţa Kovesi (...) deci ei dacă vor începe discuţiile în cadrul acelei politici pe care v-am spus-o mai înainte, vor sprijini numirea doamnei Kovesi, ba chiar ei consideră că a fost o greşeală faptul că au făcut o martiră din ea, o s-o sprijine. Oricum nu depinde de PSD numirea acesteia. Dar va face parte tot din acele mişcări..”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că, dată fiind noua politică, social-democraţii vor aproba cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii, senatorul PSD Florian Bodog, acuzat că şi-a plătit o consilieră fără ca aceasta să vină la serviciu, şi vor încheia mai multe teme controversate.

„Deci cu Codruţa Kovesi sigur o închide, o închide şi cu codurile penale, închide şi cu revizuirea Constituţiei. (...) Aceste cereri de ridicare a imunităţii erau făcute dinadins pentru a provoca PSD-ul. Până acum s-a lucrat cu PSD-ul pe ”profile”, adică hai să facem noi ceva ca PSD-ul să fie contra şi acum PSD joacă pe contrasens (...) e derutant pentru că domnul Klaus Iohannis rămâne fără teme”, a conchis Ion Cristoiu.

Taguri:
cristoiu,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici