Gorghiu, despre cazul Condrea: Afirmaţiile lui Ponta şi Ghiţă numai de om zdravăn la cap nu sunt

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că autorităţile au obligaţia să investigheze accidentul în care a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, şi a spus că Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă încearcă să extragă profit politic, iar afirmaţiile lor "numai de om zdravăn la cap nu sunt".

659 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre cazul Condrea: Afirmaţiile lui Ponta şi Ghiţă numai de om zdravăn la cap nu sunt

Gorghiu, despre cazul Condrea: Afirmaţiile lui Ponta şi Ghiţă numai de om zdravăn la cap nu sunt

"Autorităţile au obligaţia să investigheze ce se întâmplă şi să facă publice concluziile acestei anchete. Din păcate, suntem foarte mult pe tărâmul speculaţiilor la acest moment. Nu acuz presa, presa poate, în mod legitim, să-şi pună întrebări, să ridice semne de întrebare, să formuleze opinii, însă cred că politicienii au obligaţia să nu se repeadă să tragă concluzii, au obligaţia să nu emită păreri sau ipoteze. În acest moment, din păcate, constat că sunt destui politicieni (...) lipsiţi de scrupule care se comportă ca nişte corbi şi încearcă să extragă profit politic dintr-un eveniment nefericit. Cred că genul acesta de comportament ţăţesc nu face bine societăţii româneşti", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, făcând trimitere la Victor Ponta şi Sebastian Ghiță.

Alina Gorghiu a afirmat că Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta au emis păreri care “numai de om zdravăn la cap nu sunt”.

"Cuplul sudat în prietenie şi afaceri Ghiţă-Ponta a fost primul care a reacţionat invocând şi emiţând nişte păreri care numai de om zdravăn la cap nu sunt, (...) din prea mult timp liber şi din lipsă de echilibru la mansardă", a spus Gorghiu,

Gorghiu a suţinut că în contextul anchetei în desfăşurare în cazul Hexi Pharma, competenţele Comisiei pentru controlul SRI încetează şi că tot ce ar mai putea face este “atmosferă”

"În opinia mea, Comisia de control a SRI avea multe oportunităţi să facă ceva, dar nu în speţa de faţă. Ar fi fost situaţii în care onorabilii membri ai acestei comisii ar fi trebuit să comunice public, să ceară informaţii, să încerce să facă lumină. Acum, când este o anchetă penală în desfăşurare, mă îndoiesc că au ce face. Competenţelor se limitează sau încetează în momentul în care începe ancheta penală, căci Parlamentul sau orice comisie SRI, SIE îşi are bariera sau limita în momentul în care un dosar penal începe. (...) Nu văd ce ar face această comisie SRI în afară de atmosferă. Înţeleg că unii membri ai Comisiei SRI, în loc să-şi vadă de problemele şi de dosarele domniilor lor, speculează acest moment în defavoarea anchetei, dar fiecare are libertatea să spună ce vrea şi să emită orice părere doreşte", a susţinut Alina Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici