Gorghiu, despre denunţul penal făcut de Iniţiativa România: Legitim, dar uşor prematur în cazul PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, că demersul penal la DNA făcut de Iniţiativa România este legitim, însă prematur în cazul lui Cătălin Predoiu, afirmând că liberalii verifică de trei ori listele de semnături şi nu au nicio emoţie.

1674 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre denunţul penal făcut de Iniţiativa România: Legitim, dar uşor prematur în cazul PNL

Gorghiu despre denunţul penal făcut de Iniţiativa România: Legitim, dar uşor prematur în cazul PNL (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

''Au depus pentru toţi candidaţii. Eu nu spun că nu este un demers legitim. Este un demers legitim să faci verificările pe semnături, dar este uşor prematur, în acelaşi timp, ieraţi-mi zâmbetul, candidatul nostru abia mâine îşi depune candidatura. Deci nu ai ce să verifici, la acest moment, şi să îl acuzi pe Cătălin Predoiu că ar fi făcut ceva la semnături. Să nu aveţi emoţii, la noi candidatura şi listele şi actele completate sunt de trei ori verificate de colegi şi nu avem niciun fel de emoţie'', a afirmat Gorghiu.

Ea arătat că dacă există suspiciuni este foarte bine să se depună denunţuri penale, afirmând că cei care nu au făcut lucrurile ''ca la carte'', potrivit noii legislaţii, nu au ce căuta în cursa electorală.

''Dacă există suspiciuni, şi înţeleg că la sectorul 1 ar exista această suspiciune de fals în semnături, atunci foarte bine, să se depună denunţuri penale, să se ancheteze, pentru că dacă nici în momentul ăsta nu am înţeles că lucrurile trebuie să fie făcute ca la carte, pe noua legislaţie elecotrală, însemnă că nu ai ce căuta în competiţia pentru alegerile locale'', a argumentat Gorghiu.

Conform calculelor şi informaţiilor asociaţiei Iniţiativa România, pentru candidatul Cătălin Predoiu, PNL a adunat aproape 1000 de semnături pe oră în zile de week-end şi circa 16 semnături pe minut, "folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu". Predoiu şi Pocora au fost validaţi în cursa electorală pe 21-22 aprilie de către organizaţie, iar pe 26 aprilie se vor înscrie oficial.

"Pentru ca domnul Cătălin Predoiu şi doamna Cristina Pocora să poate candida, PNL a trebuit să strângă un minim de 22.000 de semnături (18000, respectiv 4000 de semnături). Cu alte cuvinte, Partidul Naţional Liberal a strâns cel puţin 7334 de semnături pe zi", se susţine în denunţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici