Video Ilie Sârbu, despre CExN într-o fostă bază militară: Nu e nimic spectaculos, să vedeţi în alte ţări - VIDEO

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, despre organizarea CExN al PSD într-o fostă bază militară din Orăştie, că nu este nimic spectaculos, menţionând că în alte ţări sunt avioane transformate în baruri sau discoteci şi chiar baze de rachete devenite complexuri turistice.

259 afișări

”Au fost nenumărate comitete executive de genul ăsta, în diverse regiuni ale ţării. Nu este nimic spectaculos. (...) Ne pregătim strategiile, discutăm cu colegii din teritoriu, lucrul ăsta mi se pare firesc”, a spus Ilie Sârbu, despre stabilirea convocării Consiliului Naţional Executiv al PSD într-o fostă bază secretă şi fabrică de muniţie din Orăştie.

Sârbu a mai precizat că nu este vorba despre nimic deosebit şi a precizat că şi Consiliul Executiv organizat în complexul turistic Murighiol, anul trecut, a fost asemănător.

”E toată forţa partidului acolo şi eu cred că deciziile care se vor lua vor fi cele mai bune. Nu sunt numai membrii BPN sau CExN, ci şi primarii, preşedinţii de comisii, membrii Birourilor Permanente, liderii de grup, miniştrii. E toată forţa partidului acolo”, a spus Ilie Sârbu.

Întrebat ce tip de cameră îşi va alege în complexul din Orăştie, ţinând cont că acestea se numesc ”general”, ”colonel”, Ilie Sârbu a răspuns: ”Nu, eu sunt soldat al partidului”.

”E o bază care s-a schimbat pe sistem european. Să vă uitaţi pe internet să vedeţi baze militare transformate în complexuri turistice, să vedeţi avioane care au devenit baruri, discoteci, militare. Chiar baze de rachete am văzut în Germania”, a declarat Ilie Sârbu.

Întrebat dacă şi la Orăştie se află astfel de echipamente, senatorul PSD a spus că acolo este un fel de muzeu al tehnicii militare, dar nu cu foarte multe piese, pentru că nu au avut de unde să cumpere, în România existând problema aceasta, că de multe ori se dau astfel de lucruri la fier vechi în loc să fie vândute. ”Multe sunt luate din afară, de pe internet”, a spus el.

”Lumea se joacă de-a milităria acolo, totul este turistic. Noi nu ne ducem să ne jucăm, în mod sigur. Este un loc interesant, e spaţiu suficient, e un parc. Nu stăm cu toţii în hotel. E mai mult aer, e vară, e frumos”, a mai comentat Sârbu.

Surse din PSD au precizat, pentru MEDIAFAX, că şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), stabilită pentru data de 30 iunie, se va desfăşura în absenţa presei, în judeţul Hunedoara, în complexul Arsenal Park, construit în perimetrul fostei fabrici de armament din Orăştie.

Complexul Arsenal Park oferă oaspeţilor săi, potrivit site-ului de prezentare, o nouă formă de vacanţă: experienţa cvasimilitară.

”În perimetrul fostei fabrici de armamament din Orăştie s-a păstrat spiritul bărbătesc şi atmosfera de cazarmă, însă în locul atelierelor în ruină, a buncărelor şi depozitelor de muniţii a răsărit o oază modernă de vacanţă. Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente de lux”, scrie pe site-ul de prezentare.

Complexul de vacanţă include 200 de locuri de cazare, iar turiştii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofiţer sau luxoase în Apartamente Colonel şi în Vile General.

Arsenal Park se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăştie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici