Video Întâlnire joi Dăncilă - Toader. Premierul: Vom avea o discuţie referitor la ceea ce apărut în spaţiul public despre DNA/ Îi voi solicita să aibă o declaraţie despre decizia sa

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va discuta, joi, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre situaţia din DNA, precizând că îi va solicita acestuia să aibă o declaraţie în privinţa deciziei pe care a luat-o faţă de scandalul din DNA.

604 afișări

Întrebată dacă a discutat cu Toader despre situaţia din DNA, Dăncilă a precizat că mâine va discuta cu acesta.
„Cred că nu trebuie să avem o discuţie prin telefon, îl aştept pe domnul ministru Toader şi mâine vom avea o discuţie”, a precizat premierul.

Dăncilă a precizat că se va întâlni cu Toader înainte de şedinţa de Guvern.

„În funcţie de cele discutate, vă daţi seama că nu pot să mă antepronunţ. Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declaraţie în ceea ce priveşte decizia dumnealui, după ce vom avea o discuţie în prealabil”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă va lua o decizie mâine în ceea ce priveşte situaţia din DNA.

De asemenea, aceasta a declarat că nu s-a discutat acest subiect în şedinţa CEX. Întrebată dacă Toader ar trebui să discute despre situaţia din DNA şi în coaliţie, Dăncilă a răspuns că, în primul rând, ministrul Justiţiei ar trebui să discute cu ea.

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetăţenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituţiile statului, trebuie să aibă încredere în justiţie, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiţie, să acuzăm întreaga justiţie, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiţie. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil, aşa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Chestionată cu privire la un posibil dosar al său în acest context, Dăncilă a susţinut că orice este posibil.

„Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista şi al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptăţit să o facă, adică ministrul Justiţiei”, a declarat premierul.

Totodată, premierul a susţinut că nu a discutat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre legile justiţiei.

„Am discutat doar câteva principii, nu a fost o discuţie pe legile justiţiei. Deci, nu am avut cu domnul ambasador o discuţie pe legile justiţiei, a fost o amintire, ca să spun aşa, a câteva principii discutate, nu referitor la legile justiţiei”, a precizat Viorica Dăncilă.

În ceea ce priveşte comasarea DNA cu DIICOT, prim-ministrul a susţinut că e exclus acest lucru.

Întâlnire joi Dăncilă - Toader: Vom avea o discuţie referitor la ceea ce apărut în spaţiul public despre DNA

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că va discuta joi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA, menţionând că nu vrea să se antepronunţe privind deciziile aşteptate de la acesta.

„Am vorbit imediat ce a apărut în spaţiul public informaţia. I-am spus domnului ministru să vină în ţară, mâine va fi în ţară. Vom avea o discuţie referitor la ceea ce apărut în spaţiul public. Bineînţeles că în coaliţie nu am discutat încă, dar vor fi discuţii. Trebuie să am o discuţie cu domnul ministru. Mâine voi discuta cu domnul ministru al Justiţiei", a precizat Dăncilă.

Întrebată ce aşteptări are la Toader, premierul a spus: „Nu pot să mă antepronunţ. Vreau să am mai întâi o discuţie cu domnia sa şi după”.

Dăncilă a spus că nu a discutat încă despre această situaţie cu preşedintele Iohannis.

„Nu am discutat încă cu domnul preşedinte. Dacă domnul preşedinte va dori să discutăm, bineînţeles, am spus că vrem să avem o cooperare foarte bună, transparentă, inter-instituţională Guvern - Parlament – Preşedinţie”, a arătat Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici