Video Iohannis: Am adoptat o declaraţie comună cu Polonia, de continuare a Parteneriatului strategic - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Varşovia, că a adoptat, împreună cu omologul său polonez, Bronisław Komorowski, o declaraţie comună, ca o ”continuare şi amplificare a celei privind Parteneriatul strategic dintre România şi Polonia, încheiată în 2009, la Bucureşti”.

192 afișări

Şeful statului a arătat, după întâlnirea oficială cu preşedintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, că au discutat despre contextul de securitate în vecinătatea estică şi despre rolul şi responsabilităţile pe care România şi Polonia le au în regiune.

”Pornind de la acestea, am convenit cu preşedintele Komorowski că este necesară o reevaluare şi o reconsolidare a Parteneriatului nostru strategic”, a spus Iohannis.

El a anunţat că în acest sens, s-a adoptat o declaraţie comună, ca o continuare şi amplificare a celei privind Parteneriatul strategic dintre România şi Polonia încheiată la Bucureşti, în 2009.

”Această nouă declaraţie subliniază faptul că relaţiile dintre ţările noastre se află în prezent într-un moment de vârf al evoluţiei lor, dar şi că dorim să le aprofundăm în special pe componenta strategică", a ţinut să precizeze Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai afirmat în declaraţia de presă comună susţinută alături de omologul său polonez că este foarte bucuros să se afle în Polonia, mai ales că invitaţia preşedintelui Republicii Polone, Bronisław Komorowski i-a fost adresată chiar în prima zi după alegerea ca preşedinte al României.

”De atunci am pregătit această vizită şi iată că am ajuns să ne vedem. Această vizită pe care o fac la început de mandat subliniază şi vreau să sublinieze importanţa pe care o acord, pe care o acordăm relaţiei între România şi Polonia. Această relaţie se bazează pe un Parteneriat strategic de substanţă existent, pe care vrem să-l aprofundăm", a mai arătat Klaus Iohannis.

Şeful statului polonez, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat, în noiembrie, pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pentru câştigarea alegerilor din România şi l-a invitat să facă o vizită în Polonia.

”Vă felicit călduros pentru victoria în alegerile prezidenţiale", se preciza în mesajul de felicitare care i-a fost trimis lui Klaus Iohannis pe 20 noiembrie şi care a fost publicat pe site-ul Ambasadei Poloniei la Bucureşti.

"Polonia şi România sunt legate nu numai de o istorie şi de o prietenie de secole, dar şi de provocări comune atât în imediata noastră vecinătate, cât şi la nivel global. Parteneriatul Strategic dintre ţările noastre constituie o platformă ideală pentru adâncirea cooperării bilaterale şi la nivelul forumurilor internaţionale, printre altele în cadrul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice", transmitea preşedintele polonez, invitându-l pe preşedintele ales al României într-o vizită la Varşovia.

"O întâlnire personală ar fi o ocazie perfectă pentru a discuta problemele curente şi perspectivele dezvoltării contactelor bilaterale. Profitând de ocazie, aş dori să vă invit să faceţi o vizită la Varşovia în viitorul apropiat", anunţa atunci Komorowski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici