Video Iohannis, despre încercarea de revocare a lui Dragnea: Merită reluată. Sper că va reuşi/ Referitor la presupusa discuţie telefonică cu un deputat PNL: Lăsaţi-mă cu prostiile astea!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu s-a ocupat de revocarea lui Liviu Dragnea, aşa cum au acuzat liderii puterii, dar crede că încercarea merită reluată şi speră ca Opoziţia să reuşească.

3703 afișări

"Nu am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reliată şi sper că opoziţia va reuşi", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat, miercuri, că şeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acţiunii din Parlament, spunând că Opoziţia, "după stilul lui Iohannis", vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără ştirea preşedintelui.

"Nu e prima dată când au cerut revocarea. Ei de fapt nici nu au votat. Astăzi am văzut o încercare eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului. Vor să ia cu japca şi Parlamentul şi vor să ia şi România. Asta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca casele din Sibiu, aşa vreau să ia şi instituţiile care îl deranjează. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali şi unii dintre foşti membri ai PSD se tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis şi că îi protejează şi încurajează să preia cât mai mulţi oameni de la conducerea Camerei Deputaţilor", a declarat Liviu Dragnea.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

Iohannis, despre faptul că ar fi fost la telefonul deputatului PNL: Lăsaţi-mă cu prostiile astea!

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns ironic în momentul în care a fost întrebat dacă se afla la telefonul deputatului PNL, în plenul Camerei Deputaţilor, catalogând aceste afirmaţii "nişte prostii", dar susţine că se va gândi la o implicare pe viitor, spunând că ideea de revocare "nu e rea".

"Lăsaţi-mă cu prostiile astea. Nişte poveşti inventate. Nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea, o să mă gândesc la asta", a declarat Klaus Iohannis.

Lia Olguţa Vasilescu este cea care a declarat că deputatul de Sibiu, Nicolae Neagu, a mers cu telefonul la Florin Iordache, în timpul şedinţei de plen unde se discuta revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, spunând că e şeful statului la telefon.

”Dlui preşedinte de şedinţă, adică Florin Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun că şi-a făcut treba şi să-i dea la telefon pe preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ulterior, Neagu a afirmat: "Nu am telefonul domniei sale, nu am fost sunat de nimeni de la Palatul Cotroceni, ceea ce unii speculează este eventual o temere a unora, dar nu îl putem implica, e adevărat că m-am îndreptat spre preşedintele de şedinţă, la domnul Iordache, că ce trebuie să facă a făcut, că s-a constat că acea majoritate a votat ceva, chiar dacă a fost un vot de ridicare de mână, demisia lui Dragnea şi să îşi încheie misiunea", a declarat deputatul PNL de Sibiu, Nicolae Neagu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici