Video Iohannis şi-a depus candidatura pentru prezidenţiale la BEC, cu 2,2 milioane de semnături: E vremea faptelor, eu sunt mai puţin un om al vorbelor - VIDEO

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi-a depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din partea ACL, cu 2,2 milioane de semnături de susţinere, în prezenţa simpatizanţilor şi membrilor de partid, cu întârziere de o oră faţă de cea anunţată pentru eveniment.

1182 afișări

UPDATE - Iohannis, la depunerea candidaturii: E  vremea faptelor, eu sunt mai puţin un om al vorbelor

"Acum a venit vremea faptelor, oamenii mă cunosc. Sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică în ţara noastră. Mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multe soluţii pentru oameni, pentru România. Eu nu am în spate niciun fel de grupuri de interese, niciun fel de trusturi, niciun fel de instituţii. Eu am în spate echipa Alianţei Creştin Liberale şi cele peste două milioane două sute de mii de alegători care au semnat pentru mine", a spus Iohannis, la ieşirea de la BEC.

"Acum am intrat pe drumul drept spre preşedinţia României, mulţumesc celor peste două milioane două sute de mii de alegători care au semnat pentru mine", a spus Iohannis la ieşirea de la BEC.

El a precizat că speră ca pe parcursul campaniei electorale să i se mai alăture şi alţi susţinători ai candidaturii la alegerile prezidenţiale. "Forţa lor este forţa mea, viziunea mea sper să fie şi viziunea lor pentru o României prosperă, puternică, a respectului", a mai spus candidatul ACL.

Cu ocazia depunerii candidaturii, Iohannis a ţinut să transmită felicitări cu ocazia aniversării a 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

Depunerea candidaturii s-a petrecut cu o oră întârziere faţă de ora programată iniţial.

La depunerea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale a lui Iohannis au venit la BEC liderii PNL şi PDL, între care fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus, preşedintele PDL Vasile Blaga, alături de circa 300 de simpatizanţi şi susţinători ai ACL.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat că întârzierea s-a petrecut din cauza personalului BEC, care a dorit să verifice semnăturile "până la ultima".

Blaga a fost întrebat a cui a fost vina pentru întârzierea depunerii candidaturii lui Iohannis cu aproximativ o oră. "Nu a întârziat nicio secundă, întrebaţi Biroul Electoral Central de ce le-au trebuit... Cred că au fost foarte multe semnături, peste două milioane, şi au trebuit să le verifice până la ultima. Şi iată, am reuşit. Cum vom lua mai multe voturi decât Ponta, avem mai multe semnături decât PSD", a spus Blaga.

Liderul PDL a fost întrebat dacă acesta a fost motivul pentru care s-a întârziat depunerea candidaturii. "Da, de aceea v-aş ruga să vă informaţi direct de la BEC", a mai spus Blaga.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că "întârzierea s-a datorat nerespectării deciziei numărul doi a BEC". Decizia 2 a BEC menţionează că la dosarul de candidatură depus pentru înregistrare "listele de susţinători vor fi îndosariate, iar dosarele şi filele din acestea numerotate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici