Video Ion Cristoiu, corespondenţe speciale pentru Mediafax, de la Congresul PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu va transmite sâmbătă corespondenţe speciale pentru agenţia Mediafax de la Congresul extraordinar al PSD. Jurnalistul a afirmat joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”,că reuniunea este un moment de răscruce pentru PSD, iar prezenţa îi va permite să ia pulsul evenimentelor

696 afișări

Ion Cristoiu a mărturisit că a participat la toate congresele PSD, inclusiv la cel de rupere a FSN. În opinia sa, un test important la acest congres va fi reacţia sălii la discursurile candidaţilor.

“Aşa cum am scris, eu am primit invitaţie, lucru rar, că PSD dar nici alte partide... din conducerea PSD am primit o invitaţie. Mă duc că, pentru mine, e un congres foarte important, care depăşeşte aceste alegeri. Este foarte important deoarece PSD e într-un moment de răscruce, adică poate să o ia în sus, poate să o ia în jos. Este un moment de răscruce ca partid.(...) O să transmit la Mediafax, de aia mă şi duc la congres.

E foarte important să te duci la faţa locului. Lăsând la o parte că am fost la congresul de rupere a Frontului, am fost la toate. Testul este, şi acum, reacţia la cuvântare. Vă spun după cuvântare, bănuiesc că o să vorbească Viorica Dăncilă, cine iese preşedinte. La congresul la care a ieşit Geoană, a fost o chestie extraordinară, când a vorbit Iliescu, sala era rece. Foarte interesant. Şi când a vorbit Geoană... Şi nu o să uit, că eram în direct când s-a terminat partea cu Geoană, a ieşit Geoană, şi am spus în direct Geoană va fi preşedinte. Este important să văd temperatura sălii, dar să văd şi dacă partidul ăsta mai are şanse să o ia în sus”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a scris joi, pe cristoiublog.ro, că a primit pe e-mail invitaţia la congresul PSD şi a explicat de ce îi va da curs. În acest context, jurnalistul aminteşte că la congresul PSD din martie 2018 nu a fost invitat.

“Din decembrie 2016, de cînd a dobîndit prin alegeri o majoritate parlamentară unică în postdecembrism, PSD a avut un singur Congres: Cel din 10 martie 2018. N-am fost la faţa locului. Şi din simplul motiv că n-am fost invitat. E drept, n-am fost invitat nici la Congresele PNL, USR, PMP, ALDE din ultimul timp. Tot pentru că n-am fost invitat.

De ce n-am fost invitat la Congresul extraordinar din martie 2018? Pentru că Liviu Dragnea, deşi ne ştiam de pe vremea cînd era în Opoziţie – el mi-a zis o dată că în primii ani de după alegerile din 2005, cînd PSD-ul era hărţuit de dictatura Traian Băsescu – Călin Popescu Tăriceanu (asta dictatură nu cea a lui Dragnea!) lupta mea seară de seară la Sinteza Zilei, timp de patru ani, împotriva Puterii şi în favoarea Opoziţiei fusese pentru PSD-işti mai ceva decît luminiţa de la capătul tunelului – după ce-a ajuns mare şi tare, Stăpîn peste România, a socotit că e sub memoria lui să-şi amintească faptul că exist.

Prin urmare, n-am primit nici o invitaţie la nici una dintre sindrofiile naţionale ale PSD.Nu ştiu cărei întâmplări i se datorează invitarea mea la Congresul extraordinar al PSD. Ştiu sigur însă c-o să mă duc. Şi nu pentru a onora invitaţia, ci pentru că văd în acest congres extraordinar un moment de răscruce pentru PSD”, afirmă Ion Cristoiu, pe blog.

Social-democraţii se reunesc sâmbătă, pe 29 iunie, la sala Palatului din Bucureşti, într-un congress extraordinar pentru alegerea preşedintelui, a preşedintelui executiv şi a secretarului general.

Taguri:
cristoiu,
congres,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici