Ipoteza lui Tomac: Am primit informaţia că Dragnea va propune un premier de la UDMR/ Kelemen: Nu am primit nicio invitaţie oficială de a intra la guvernare. Nu comentez speculaţii

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, că a primit de la colegii parlamentari, inclusiv de la parlamentari PSD, informaţia că liderul PSD Liviu Dragnea va propune un nou premier de la UDMR. În re

943 afișări
Imaginea articolului Ipoteza lui Tomac: Am primit informaţia că Dragnea va propune un premier de la UDMR/ Kelemen: Nu am primit nicio invitaţie oficială de a intra la guvernare. Nu comentez speculaţii

Tomac : Am primit informaţia că Dragnea va propune un premier de la UDMR

„La mai bine de jumătate de an de guvernare, după ce s-a prezentat în faţa propriilor colegi cu un plic în alb şi le-a cerut un vot de încredere fără să ştie pe cine votează, mi s-a părut un lucru extrem de grav şi sper că nu se confirmă, însă dacă domnul Dragnea va propune un prim-ministru de la UDMR e o chestiune care deja depăşeşte imaginarul în politică”, a spus Tomac, marţi, la Parlament.

Întrebat de unde are această informaţie, Tomac a spus că ea este vehiculată de colegi parlamentari inclusiv din PSD.

„Am auzit informaţia discutând cu colegi din Parlament, inclusiv cu o parte din PSD. E o informaţie pe care am primit-o acum puţin timp, mi s-a părut extrem de îngrijorătoare. Dacă domnul Dragnea nu mai are încredere în proprii colegi, nu cred că este o soluţie să vină cu o propunere de la UDMR”, a spus Tomac.

El a arătat că nu a auzit de un nume, ci doar de această variantă cu premier UDMR pe care o vehiculează colegi parlamentari.

Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia, şi i-a solicitat să demisioneze, invocând nerealizarea Fondului suveran de investiţii, premierul respingând cererea, potrivit unor surse.

Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

Kelemen: Nu am primit nicio invitaţie oficială de a intra la guvernare. Nu comentez speculaţii

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, că nu a primit nicio invitaţie oficială de la PSD sau de la liderul PSD Liviu Dragnea a intra la guvernare, el menţionând că nu au existat discuţii nici oficiale, nici neoficiale pe această temă şi că nu comentează speculaţiile din acest moment.

Nu am primit invitaţia oficială de a intra la guvernare. Există o coaliţie, cu Guvern, cu premier cu tot. Ar fi extrem de incorect să intru în specualţii despre ce se va întâmpla”, a spus Kelemen Hunor.

La Zalău, ştiţi declaraţia domnului Dragnea. Toată lumea a interpretat-o într-un singur fel. Până când există premier, până când există coaliţie, până când coaliţa are majoritate, nu este un subiect despre care noi putem discuta. Speculaţii, avioane, elicoptere, nu e treaba noastră să discutăm despre astfel de chestiuni. Până când există premer cu majoritate, nu intrăm în astfel de discuţii”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat despre declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea, care a spus că îşi doreşte ca anul 2018, anul centenarului, UDMR să se afle la guvernare alături de PSD, Kelemen Hunor a precizat că nu poate discuta dorinţele lui Dragnea.

Nu pot să discut dorinţele domnului Liviu Dragnea, nu e treaba mea”, a spus Kelemen.

EL a mai arătat că Guvernul nu poate cădea decât prin moţiune de cenzură.

De ce să cadă Guvernul? Are majoritate. Cineva a dorit să introducă moţiune de cenzură? Altfel nu cade Guvernul, doar prin moţiune de cenzură”, a spus liderul UDMR.

Întrebat despre posibilitatea demisiei premierului Grindeanu, Kelemen Hunor a spus că acest lucru ţine de cei care îl susţin pe premier şi de majoritatea parlamentară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici