Video Liderul PNL Ilfov a cerut Congres: Cei care l-au susţinut pe Orban să îşi reafirme sprijinul/ Reacţia liderului PNL la cererea de a fi înlocuit

Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache a solicitat luni, în BEx, ca la Consiliul Naţional din 4 august să fie convocat Congresul extraordinar, astfel încât cei care l-au ales pe Ludovic Orban la şefia partidului să îşi reafirme sprijinul faţă de acesta. Cererea lui Petrache nu a fost supusă la vot.

819 afișări

"Pentru clarificarea doctrinală (am cerut congres-n.r). Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru al PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus pentru că nimeni nu e exclus din PNL şi să nu mai aibă loc întâlniri de acest fel. PNL are astăzi o oportunitate extraordinară faţă de publicul de pe dreapta, trebuie doar să îi ofere, nu poate să primească fără să ofere ceva. Nu eu hotărăsc dacă e Ludovic Orban în frunte sau e altcineva, în partid sunt foarte mulţi oameni care au acest drept să voteze. Au spus că avem Consiliu Naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul Naţional, dacă vor să facă Congres bine, dacă nu, asta e. Sper ă nu rămânem mereu la discuţiile de la colţuri, îmi doresc din tot sufetul şi să ne orientăm cu faţa spre publicul nostru", a afirmat Marian Petrache, după şedinţa Biroul Executiv al PNL.

Preşedintele PNL a mai spus că nu a cerut să fie supusă la vot solicitarea sa de a fi convocat un Congres, dar că cei care l-au susţinut şi l-au ales pentru funcţia de preşedinte al PNL şi care sunt în proporţie de 80% ar trebui să îşi reafirme sprijinul într-un nou Congres extraordinar.

"Nu am cerut vot, nu a fost supusă la vot. Am spus un punct de vedere în interior, nu pot să dezbat problemele interne ale partidului, nu e corect. Eu cred şi sunt convins că sunteţi de acord cu mine, boală lungă, moarte sigură, sunt voci în partid, Ludovic Orban a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel Congres. În mod normal cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi nu avea loc acea întâlnire. Dacă vă uitaţi la activitatea mea, niciodată nu o să vedeţi ceva contrar PNL, mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facem. Partidul ar trebui să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui", a adăugat liderul liberal de la Ilfov.

Marian Petrache a susţinut că întâlnirea de miercurea trecută din Modrogan a fostului lider al partidului, Vasile Blaga "a fost o gafă", deoarece "nu mai există fostul PDL şi fostul PNL. Există PNL".

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, după întâlnirea la Modrogan cu foştii pedelişti, că sunt multe lucruri de corectat şi că ar fi multe de câştigat dacă ar fi îmbunătăţită comunicarea între aripa vechiului PDL şi cea a vechiul PNL.

"Am dorit să avem o şedinţă fără ordine de zi, pentru că am dus împreună foarre multe bătălii şi majoritata care nu erau în concediu au venit la întâlnire. Ne interesează parrtidul, parcusul lui, câştigarea alegerilor prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD, ca un partid stat. Deci ce ar face dacă ar obţine preşedinţia? Deci dorim cu toţii un partid puternic, îl vom susţine pe preşedinte penru un al doilea mandat. Sunt multe lucruri de corectat", a afirmat fostul lider liberal, Vasile Blaga.

Orban: Cererea lui Marian Petrache pentru un Congres extraordinar nu este împărtăşită de colegi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, referitor la solicitarea liderului filialei liberale Ilfov, Marian Petrache, de convocare a unui Congres extraordinar al partidului, că opinia acestuia este individuală şi nu este împărtăşită de restul colegilor.

"PNL a avut un Congres în urmă cu un an, la acest Congres a fost aleasă o conducere, la acest congres a fost adoptată o moţiune care este prgramul politic al partidului, conform statutului, această cerere este o cerere individuală a unui coleg de-al meu, care nu este împărtăşită de colegii mei. Pe sondajele de opinie din ianuarie 2017 PSD avea 54-55% în timp ce PNL avea 16-17%, astăzi între PNL şi PSD este o diferenţă de câteva procente, acest lucru se datorează în cea mai mare parte conducerii legitim alese la congres. Suntem împreună de 4 ani, PNL este un partid format din membrii PNL, în ceea ce mă priveşte pe mine şi conducerea partidului, am tratat toţi membrii la fel, nu a existat niciun fel de discriminare între PNL şi această atitudine va fi o constantă a actualei conduceri, partidul este unul singur", a afirmat, luni, liderul liberal Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL de luni.


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, că nu se poate discuta "sub nicio formă" despre o posibilă ruptură în interiorul partidului, în contextul revenirii în prim plan a fostului lider liberal, Vasile Blaga.

Întrebat dacă odată cu revenirea lui Vasile Blaga s-ar putea produce o ruptură în interiorul PNL, Ludovic Orban a răspuns: "Sub nicio formă. Dacă aţi urmărit mesajul dat de Vasile Blaga a fost un mesaj de mobilizare, de unitate şi a exprimat obiectivul clar al partidului de câştigare a alegerilor, alegeri prezidenţiale şi celelalte categorii de alegeri care vor urma. PNL este un partid unit, un partid în care, evident, există o democraţie, există libertatea de exprimare, diversitate de opinii, dar acţiunea politică a partidului este coerentă şi este determinată de Statut şi de decizia organismelor statutare ale partidului."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici