Liviu Dragnea a cerut Ministerului de Interne şi Parchetului să afle cine a plătit huliganii: Am sesizat comisia SRI

Liviu Dragnea a declarat joi că speră ca ministerul Justiţiei şi Parchetul să afle cât mai curând cine a organizat şi plătit deturnarea protestelor de miercuri, susţinând că i-a cerut şi preşedintelui Comisiei SRI să vadă dacă poate verifica situaţia produsă între SRI şi MAI legat de informări.

2161 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea a cerut Ministerului de Interne şi Parchetului să afle cine a plătit huliganii: Am sesizat comisia SRI

Liviu Dragnea a cerut Ministerului de Interne şi Parchetului să afle cine a plătit huliganii: Am sesizat comisia SRI

" E dreptul românilor să protesteze, respect opinia lor. E important ca oamenii să se exprime fără violenţă. Nu cred că situaţia petrecută azi-noapte în Piaţa Victoriei este ceea ce şi-au dorit. Cererea mea este ca aceşti oameni de bună-credinţă să se delimiteze de aceste grupuri care au vrut să confişte acest protest. Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru că azi-noapte să se ajungă la violenţe. Sper ca ministrul de Interne şi Parchetul să reuşească să afle cine a organizat şi plătit acţiunile de aseară", a declarat joi, după şedinţa CEX a PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat că autorul moral al violenţelor este Klaus Iohannis.

"În acelaşi timp vreau să felicit atât ministrul de Interne şi Jandarmeria, cât şi celelalte structuri poate nevăzute ale MAI care au acţionat exemplar. Am înţeles că astăzi au fost certaţi de preşedintele României, care de fapt în opinia noastră este autorul moral al violenţelor de azi-noapte", susţine Dragnea, care a completat că "s-a ridicat foarte mult nivelul de discuţie pe acest subiect prin intervenţia preşedintelui şi e nevoie ca noi şi populaţia să ştim adevărul, să aflăm dacă s-au dat sau nu informaţii. Vreau să vedem dacă relaţia instituţională funcţionează corect şi cine îşi asumă responsabilitatea"

Preşedintele PSD spune că în urma declaraţiilor şefului statului care a acuzat ministerul de Interne că nu a reacţionat la informările primite din partea SRI legate de potenţiale violenţe şi a răspunsului venit de la MAI; a cerut implicarea comisiei SRI

"Am văzut declaraţiile ministrului de Interne legat de informările pe care le-ar fi primit de la SRI, am văzut ce a spus. Un om de bună-credinţă din SRI a dat un sms unui secretar de stat, nu directorul SRI informare către ministrul de Interne. Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor i-am cerut lui Adrian Ţuţuianu (nr. preşedintele Comisiei SRI) să vadă dacă există atribuţii legale pentru comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri", a mai spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici