USR: Parchetul să investigheze legătura dintre galeriile cluburilor sportive de la protest şi PSD

USR cere Parchetului să investigheze cu "maximă celeritatate" informaţii potrivit cărora PSD ar fi în spatele manifestărilor galeriilor unor cluburi sportive, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, afirmând că MAI a intervenit cu întârziere.

646 afișări
Imaginea articolului USR: Parchetul să investigheze legătura dintre galeriile cluburilor sportive de la protest şi PSD

USR: Parchetul să investigheze legătura dintre galeriile cluburilor sportive de la protest şi PSD (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva mediafax Foto)

"Solicităm Parchetului să investigheze cu maximă celeritate şi seriozitate prezumpţia care a apărut în spaţiul public, că PSD ar fi în spatele acestor manifestări ale galeriilor unor cluburi sportive. Se ştie, galeria Dinamo este apropiată de PSD, a participat anterior la mitinguri şi evenimene pro-PSD", a spus purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Dan Barna a afirmat că suspiciuniile sunt încurajate de faptul că MAI a intervenit cu o întârziere de aproape două ore la protestele din Capitală, timp în care "huliganii" s-au manifestat în spaţiul public.

"Avem această suspiciune pentru că dacă ne uităm la modul în care MAI a înţeles să intervină, au fost aproape două ore în care manifestările huliganice au fost lăsate să se întâmple. Am fost acolo. Reţinerile au început în jurul orei 00:00. Deci, a fost o perioadă în care nu s-a intervenit în nici un fel. Forţele de ordine ale MAI privind ca la teatru cum aceşti huligani s-au manifestat în spaţiul public, deturnând evenimentul şi alungând adevăraţii protestatari", a spus Barna.

Purtătorul de cuvânt al USR a mai spus că solicitarea făcută Pachetului este legitimată şi de afirmaţia ministrului de Interne, care "a declarat că informaţiile pe care a admis astăzi că le-a primit nu erau de natură a aduce noutate".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici