Liviu Dragnea a declarat că susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei la primăvară

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei pe tema familiei în aprilie-mai 2017.

1123 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea a declarat că susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei la primăvară

Liviu Dragnea a declarat că susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei la primăvară

''Eu susţin această idee, susţin să se organizeze referendumul şi vreau să organizam referendumul cel mai târziu în primăvara anului viitor, poate în aprilie. Trebuie să dăm răspuns la această întrebare extrem de serioasă. Această temă riscă, dacă nu o tranşăm prin referendum, să producă răni adânci în societate'', a spus Dragnea la Digi24.

''Nu am semnat petiţia, dar susţin ce cred ei, eu cred în asta, sunt valori în care credem. E dezbatere serioasă despre valori sociale'', a adăugat el.

Pacea socială nu poate fi niciodată rezultatul unui vot de tip referendum, a declarat preşedintele Klaus Iohannis miercuri seara pe tema iniţiativei de revizuire a Constituţiei ce aparţine Coaliţiei pentru Familie, adăugând că ''a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău''.

''Cred că este foarte, foarte important să avem grijă cu aceste iniţiative. Sigur se poate supune orice la vot, putem să mergem, ştampilăm şi obţinem un rezultat, însă ceea ce niciodată nu se poate obţine prin vot este pacea socială. Pacea socială se poate obţine numai prin compromis, care trebuie făcut între politicieni, între politic şi societate, între societate şi biserică, între diferitele grupuri din societate. Niciodată pacea socială nu poate să fie rezultatul unui vot de tip referendum, ci poate să fie doar rezultatul unei abordări mature din partea tuturor actorilor importanţi din societate. Orice încercare de a împinge echilibrul într-o parte sau în alta nu rezultă decât într-o mulţime de perdanţi. De obicei pierd toţi, dacă pacea socială în ţară se rupe nu există nici un câştigător, există numai perdanţi, din acest motiv am spus că este foarte important să fim toleranţi'', a explicat Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici