Video Ludovic Orban anunţă un „baraj” de moţiuni simple, împotriva miniştrilor Toader, Teodorovici şi Leş | VIDEO

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, vineri, că liberalii vor depune la începutul sesiunii parlamentare moţiuni simple împotriva miniştrilor Justiţiei, Finanţelor şi Apărării, Tudorel Toader Eugen Teodorovici şi respectiv Gabriel Leş.

337 afișări

„Deja avem pregătite. Am anunţat moţiuni simple împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care va fi depusă la Camera Deputaţilor. Am pregătit moţiune împotriva ministrului Finanţelor, Orlando Teodorovici. De asemenea, suntem pregătiţi cu o analiză extrem de critică pe zona Apărării”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul reuniunii de vineri a miniştrilor de externe ai Partidului Popular European (PPE).

Acesta a precizat că se impune o moţiune simplă şi împotriva ministrului Gabriel Leş din cauza situaţiei legate de programele de înzestrare, respectiv întârziere achiziţionării corvetelor.

„Vom depune cu siguranţă o moţiune împotriva ministrului Apărării pentru că situaţia în ceea ce priveşte programele de înzestrare, ceea ce se întâmplă la Ministerul Apărării, modul în care ministrul Apărării nesocoteşte condiţii fundamentale care ţin de buna funcţionare a Armatei ne determină să cerem demiterea ministrului Apărării”, a conchis liderul PNL.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, la începutul acestei luni, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale.

Suspendarea procedurii a venit după ce Şantierul Naval Constanţa (SNC) a acţionat în instanţă Guvernul şi MApN, cerând anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La primul termen al procesului instanţa a dispus amânarea dosarului termenul de miercuri, Şantierul Naval Constanţa nu a fost reprezentat de avocat, astfel că instanţa a dispus amânarea dosarului. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 februarie.

De asemenea, Gabriel Leş a comentat joi şi pe marginea situaţiei cu privire la şeful Statului Major al Apărării. (SMAp) Astfel, acesta a spus că, în momentul în care decizia instanţei de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării va fi comunicată oficial, va veni cu o propunere pentru conducerea SMAp.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat anterior că va pune în aplicare decizia instanţei referitor la şeful Statului Major al Apărării, precizând că din 1 februarie pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici