MAE condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat, miercuri, „cu toată fermitatea” lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord, pe care o consideră o gravă ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale, potrivit unui comunicat de presă.

157 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord

MAE condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord

„Acţiunile repetate, provocatoare şi periculoase ale Republicii Populare Democrate Coreene încalcă în mod continuu şi flagrant Rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, ignorând numeroasele apeluri ale comunităţii internaţionale de a sista activităţile ilegale privind programul nuclear şi balistic. Ministerul Afacerilor Externe reiterează îndemnul către Republica Populară Democrată Coreeană de a înceta escaladarea tensiunilor şi de a manifesta deschidere pentru angajarea într-un dialog credibil şi consistent cu comunitatea internaţională”, se arată în documentul citat.

De asemenea, MAE a transmis că România îşi eprimă solidaritatea faţă de Coreea de Sud şi Japonia, adăugând că ţara noastră rămâne ferm angajată în sprijinirea eforturilor dedicate respectării normelor internaţionale, detensionării situaţiei, restabilirii păcii şi securităţii în Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici