Ministrul Mediului, despre incendiile devastatoare din Australia: Intervenţia omului şi-a pus amprenta

Ministrul Mediului Costel Alexe a reacţionat, sâmbătă, la situaţia din Australia provocată de incendiile puternice care au loc încă din luna septembrie. Ministrul susţine că de vină sunt oamenii şi că aceştia ar putea reduce impactul nociv asupra naturii doar prin puterea propriului exemplu.

247 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, despre incendiile devastatoare din Australia: Intervenţia omului şi-a pus amprenta

Ministrul Mediului, despre incendiile devastatoare din Australia: Intervenţia omului şi-a pus amprenta

„Când te confrunţi cu tragedii de asemenea proporţii, cuvintele sunt de prisos! Din păcate, nimeni nu îi poate readuce la viaţă pe cei care au căzut victime în lupta cu incendiile de vegetaţie care au făcut prăpăd la nivel global. Nimeni nu poate face nimic pentru cele peste 500 de milioane de animale şi păsări care au murit doar în Australia, multe specii protejate, multe pe cale de dispariţie, multe habitate naturale distruse ireversibil. Din Spania şi Grecia, până în Amazon, Siberia şi iată Australia, intervenţia omului şi-a pus amprenta, iar dacă acum 10-15 ani schimbările climatice de la nivel mondial erau privite drept scenarii SF, iată că doar anul acesta s-au dovedit realităţi tragice”, a scris Costel Alexe, pe Facebook.

Ministrul Mediului subliniază că se poate reduce, prin puterea propriului exemplu, impactul nociv pe care acţiunea directă a omului p are asupra naturii.

„Nimeni şi nimic nu poate schimba trecutul, dar putem, prin eforturi conjugate şi prin puterea propriului exemplu să reducem impactul nociv pe care acţiunea directă a omului o are asupra naturii şi mediului înconjurător! Preocupările şi poziţiile publice pe care le-am avut în ultimii ani sunt rodul principiilor în care cred şi culturii în care am crescut şi încă am încredere că putem schimba în bine lucrurile pentru noi şi generaţiile viitoare!”, a adăugat Alexe.

Două persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au ieşit sâmbătă de sub control pe coasta de est a Australiei, alimentate de temperaturile în continuă creştere şi vânturile puternice, pompierii intervenind pentru a salva vieţi şi proprietăţi, potrivit Reuters.

Pe insula Kangaroo din sudul Australiei, un loc popular de vacanţă din apropiere de coastă, două persoane au murit. Astfel, în această săptămână, la nivel naţional, numărul victimelor a crescut la 12.

De asemenea, în statul Victoria 21 de persoane sunt în continuare dispărute, în scădere de la 28 raportate vineri.

"Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, este de 23", a declarat premierul Scott Morrison.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria, iar pompierii se confruntă cu ceea ce pare a fi cea mai catastrofală zi din acest sezon al dezastrelor de acest tip, potrivit cnn.com.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Meteorologii au emis, sâmbătă, un avertisment de condiţii severe pentru statul New South Wales, cel mai afectat de incendiile de vegetaţie de până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici