Video Miron Mitrea, în vizită în Parlament, după un an şi patru luni în puşcărie: Mă simt excepţional. Voi face consultanţă în Africa - VIDEO

Fostul parlamentar PSD Miron Mitrea a venit marţi la Camera Deputaţilor pentru a preda "ce a mai rămas", afirmând că nu îl mai interesează politica şi că va face consultanţă politică în afara ţării, în Africa.

3432 afișări

''Ce a mai rămas, un computer de dat, o chestie de genul ăsta. Mi-am făcut lichidarea, dar au mai rămas nişte amănunte", a detaliat fostul deputat PSD Miron Mitrea motivul vizitei sale.

El a afirmat că se simte ''excepţional'' şi le-a spus jurnaliştilor care l-au întrebat dacă îi este dor de Parlament că nu îi mai este dor de nimic.

Întrebat dacă se simte ''mai curat'' după perioada petrecută în închisoare, Miron Mitrea a răspuns că se simte mai liniştit şi că se simţea şi înainte curat pentru că se spăla.

''Nu a fost o mare bucurie. Nu este cea mai fericită perioadă, dar fiecare şi-o face şi o simte cum poate. I-am auzit pe unii plângându-se foarte tare. Asta este, ajungi în puşcărie, faci puşcărie, după aia eşti liber, îţi vezi de viaţă'', a susţinut fostul ministru, după de ziariştii au vrut să ştie cum a fost perioada petrecută în închisoare.

Miron Mitrea a afirmat că nu îl mai interesează politica şi a refuzat să comenteze situaţia din PSD.

Fostul politician a afirmat că va face consultanţă politică în afara ţării.

''Ce o să fac acum? O să mă duc în afara României să fac consultanţă politică. (…) În Africa'', a precizat Mitrea la insistenţele jurnaliştilor.

Mitrea şi-a vizitat şi foştii colegi din Senat, imediat după suspendarea ultimei şedinţe de plen înainte de vacanţa parlamentară. Fostul parlamentar, cu barbă şi îmbrăcat într-o ţinută lejeră, cu pantaloni de culoare deschisă şi o cămaşă roz, s-a salutat cu Ioan Chelaru şi Titus Corlăţean, apoi s-a întreţinut, vreme de cîteva minute, cu Ecaterina Andronescu.

Miron Mitrea a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă pe 19 mai 2016. Fost ministru al Transporturilor, senator şi deputat, Miron Mitrea a fost condamnat, definitiv, în februarie 2015, la doi ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de peste 900.000 lei în schimbul numirii acesteia în funcţia de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Condamnarea definitivă la doi ani de închisoare a lui Miron Mitrea a fost decisă după doi ani şi trei luni în care dosarul fostului senator s-a aflat pe masa judecătorilor şi după ce rechizitoriul procurorilor a trebuit refăcut.

Miron Mitrea a stat un an şi patru luni la închisoare, în secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Alba şi a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare, muncă în folosul comunităţii şi pentru cărţile scrise pe perioada detenţiei.

În data de 2 februarie 2015, Miron Mitrea a demisionat din Parlament, plenul Camerei Deputaţilor luând act atunci de demisia acestuia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici