Capitala, în pragul carantinei. Rata infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie

  • Indicele infectărilor a ajuns în Bucureşti la 6,22 la mie
  • O decizie privind o eventuală carantinare va fi luată mâine, miercuri
  • Prefectul Alin Stoica aşteaptă astăzi propuneri de măsuri
  • Alin Stoica şi ministrul de Interne, Lucian Bode, au transmis ieri, pe diverse canale, că o decizie de instituire a carantinei în Bucureşti nu se va lua doar dacă incidenţa cazurilor la mia de locuitori va trece de 6.
  • Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureştiului, pentru că numărul de infectări creşte foarte repede
3160 afișări
Imaginea articolului Capitala, în pragul carantinei. Rata infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie

Indicele infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie

Indicele infectării din Bucureşti a depăşit şase la mie, a anunţat, marţi, prefectul Bucureştiului Alin Stoica, înainte de publicarea datelor oficiale din bilanţul infectărilor cu Sars-CoV-2, de la ora 13.00.

O şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc marţi, iar o decizie privind o eventuală carantinare va fi luată miercuri, a afirmat Alin Stoica. Prefectul Capitalei va face declaraţii, pe această temă, marţi, de la ora 15.00, cu o oră mai târziu decât se anunţase iniţial.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis membrilor Comitetului pe Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că indicele comunicat de DSP astăzi este de 6,22 la mie şi că aşteaptă propuneri de măsuri, până la finalul zilei.

Autorităţile încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei, pentru a nu o bloca economic şi de a nu supune populaţia la noi încercări, a anunţat ieri primarul Capitalei Nicuşor Dan, după o întâlnire cu primarii de sectoare, secretarul de stat Raed Arafat şi premierul Cîţu.

Nicuşor Dan a precizat încă că măsurile de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, sunt măsuri obligatorii emise de autorităţile naţionale, iar autorităţile locale doar se conformează.

Printre măsurile pregătite pentru a evita o carantină în Bucureşti se află şi o monitorizare mai atentă a centrelor comerciale. „Ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare”, a precizat, marţi, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu

Ministrul Sănătăţii a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureştiului, pentru că numărul de infectări creşte foarte repede. Vlad Voiculescu a precizat că incidenţa în Capitală este mai mare decât cea din cifrele prezentate în raportările zilnice, după calculele ministerului Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că dintre închiderea şcolilor şi închiderea mall-urilor, cel puţin în weekend, preferă închiderea centrelor comerciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici