DOCUMENT  Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. Ludovic Orban: Se ridică restricţiile privind deplasarea în afara localităţii / Se reia transportul feroviar şi rutier internaţional

Premierul Ludovic Orban a anunţat toate măsurile de relaxare din 1 iunie.

18358 afișări

Principalele declaraţii susţinute de Ludovic Orban:

Vom modifica Anexa 3 pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate.

Am adoptat Hotărârea 26. Cuprinde toate măsurile de relaxare care vor fi intrduse în Anexa 3. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune desfăşurarea competiţiilor sportive fără spectatori, organizarea în bazine a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti fără spectatori. Se permite desfăşurarea activităţilor de pregătire fizică în spaţiile închise cu respectarea distanţei fizice.

Începând cu 1 iunie e permisă desfăşurarea spectacolelor, concertelor în aer liber.

Începând cu 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii, respectiv în zone metropolitane.

Se reia transportul feroviar internaţional, transportul rutier internaţional.

Accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între sezlonguri şi cu respectarea normelor de protecţie sanitare.

Se permite desfăşurarea de spectacole de tip drive in.

Aceasta este hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Va trebui să introducem în Hotărârea de Guvern toate modificările pentru a permite desfăşurarea activităţilor. Toţi miniştrii care trebuie să emita ordinele comune vor trebui să lucreze până în 1 iunie pentru elaborarea ordinelor comune si publicarea lor în Monitorul Oficial.

Al doilea obiectiv este adoptarea proiectului de Ordonaţă de Urgenţă iniţiat de Ministerul Muncii, prin care trebuie să stabilim măsurile active de sprijin pentru angajatori si angajaţi după data de 1 iunie. Să stabilim măsuri active pentru categoriile defavorizate. Există un şomaj foarte mare în rândul tinerilor. Mulţi îşi caută locuri de muncă. Aceste 2 puncte figurează pe ordinea de zi.

Monica Anisie: S-au incheiat contractele pentru achizitia mastilor. De maine incepe distributia catre inspectoratele scolare. Transportul celor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcusul anului scolar.

Hotărâre CNSU Nr. 26 Din 28.05.2020

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

În cursul zilei de astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar şi deplasările în afara localităţilor fără declaraţie pe proprie răspundere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici