Video Olteanu: Blaga se vrea premier şi îl demotivează pe Stolojan

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că, atunci când vorbeşte de "fuga lui Tăriceanu la Ilfov", Blaga "bate şaua să priceapă iapa", pentru că îşi doreşte foarte mult să fie şi premier şi încearcă să-l demotiveze pe Theodor Stolojan.

22 afișări

Rep: Pe linie de partid, ce planuri aveţi? Vizaţi o funcţie? La ora actuală sunteţi preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL şi coordonatorul politic al campaniei.

B.O: E deja prea mult, cel puţin una din ele e o funcţie care e o povară. Nu e uşor să conduci campania electorală a partidului. Nu mă interesează în mod special funcţiile în partid, principala responsabilitate pe care mi-o doresc este cea de a fi deputat în colegiul 1 din Bucureşti. E foarte suficient.

Rep: Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, îl acuza, într-un interviu pentru MEDIAFAX, pe preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, că a fugit în Ilfov, într-un colegiu mai uşor. De ce a părăsit liderul PNL colegiul din Primăverii?

B.O: Eu nu ştiu cine l-a anunţat pe Tăriceanu în colegiul din Primăverii şi nu ştiu ce fantezii sau orgolii ale organizaţiei noastre din Bucureşti au vrut să-l aibă pe Tăriceanu deputat de Bucureşti. El este cetăţean al judeţului Ilfov, locuieşte în Ciofliceni. Am văzut că multă lume se amuză rostind numele ăsta... Şi în satul Ciofliceni locuiesc oameni, el locuieşte acolo alături de mulţi alţii şi o să-şi reprezinte propria comunitate.

Cred că Vasile Blaga "bate şaua să priceapă iapa", pentru că toată lumea ştie că el e într-o campanie puternică de recâştigare a controlulului asupra partidului, control care a fost în foarte mare preluat de echipa lui Theodor Stolojan. Probabil îşi doreşte foarte mult să fie şi prim-ministru şi încearcă să-l demotiveze pe Stolojan în campania sa şi atacă candidatura lui Tăriceanu, mizând probabil pe faptul că toţi vom observa că Stolojan nu a avut deloc curaj să candideze.

Dar, eu aş remarca aici nesportivitatea nu atât în atacul lui Blaga la Stolojan, care până la urmă e problema lor internă, ci faptul că, dacă e să vorbim de cineva care a fugit de acasă, să ne uităm la Vasile Blaga, care a fugit de acasă, de unde locuieşte, în sectorul 1, şi s-a dus să candideze în sectorul 3, să-l scoată Liviu Negoiţă senator. Mi se pare nepotrivit când n-ai avut curajul să candidezi acolo unde locuieşti să vorbeşti despre alţii care candidează acolo unde locuiesc.

Rep: Sunteţi coordonatorul politic al campaniei naţionale a PNL. Adversarii politici au ieşit la atac, anunţând unele revolte în PNL după alegerile parlamentare. Intraţi în campanie cu o disoluţie a puterii?

B.O: Ceea ce este o surpriză pentru foarte mulţi este că PNL, care a fost întotdeauna un partid multipolar, un partid cu conflicte şi competiţii interne, de data aceasta, dintre cele trei mari partide, este partidul cel mai aşezat.

Toată lumea vorbeşte de scandalurile interne din PSD, de competiţiile din PSD, de războaiele de pe liste. PDL a fost în situaţia absolut ciudată ca doar cu o zi înainte de termenul limită de depunere a candidaturilor la Parlament, să-şi desemneze candidaţii. Nu ştiu când au avut timp oamenii aceia timp să-şi completeze dosarele de candidatură. Sigur că, pentru a încerca să deturneze atenţia, vorbesc despre noi. Să fim serioşi! PNL funcţionează în mod coerent şi asta se vede în primul rând în prestaţia sa electorală.

Nimeni nu s-a aşteptat la rezultatul pe care le-am obţinut la alegerile locale. El s-a datorat faptului că noi ne-am ocupat de a vorbi cu cetăţenii, în timp ce ceilalţi se ocupau să-şi pună piedici unii altora. Nu mi-aş face griji despre stabilitatea din PNL, cu atât mai puţin dacă e să vedem că cele mai multe acuzaţii vin dinspre PDL, unde sunt două partide într-unul singur.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici