Video Olteanu: Blaga se vrea premier şi îl demotivează pe Stolojan

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că, atunci când vorbeşte de "fuga lui Tăriceanu la Ilfov", Blaga "bate şaua să priceapă iapa", pentru că îşi doreşte foarte mult să fie şi premier şi încearcă să-l demotiveze pe Theodor Stolojan.

22 afișări

Rep: Strategia PNL este că adversarul nr 1 este PSD. De ce este adversarul nr 1 şi de ce ignoraţi PDL?

B.O: Pentru că PSD este partidul de stânga şi reprezintă ideile de stânga, iar noi reprezentăm ideile de dreapta, şi, repet şi insist foarte mutl pe acest lucru, în acest moment opţiunile nu mai sunt superficiale, nu mai vorbim despre elemente de detaliu, dacă vom privatiza sau nu vom privatiza vreo centrală electrică de exemplu, dacă vom face sau nu vom face concedieri colective într-o companie, acestea sunt opţiuni de detaliu pe care le iei în perioade de acalmie. Acum suntem într-o perioadă de criză în care trebuie să ne hotărâm ce facem. Încercăm în continuare dezvoltarea economică a României, încercăm o expansiune economică a României în zona Balcanilor care să aducă în continuarea creştere economică pe termen lung, sau ne punem gluga în cap, ne ghemuim şi aşteptăm să treacă vrema rea.

Asta este diferenţa dintre opţiunile de dreapta şi opţiunile de stânga şi românii pe asta trebuie să o facă acum. Nu ne-am dorit-o şi nu cred că românii şi-au dori o criză financiară internaţională. Ea a venit şi în aceste condiţii trebuie să luăm deciziile potrivite pentru asemenea condiţii. Nu ne putem preface că nu observăm criza şi nu ne putem preface că nu avem soluţii de dreapta sau de stânga. Pentru criză nu există soluţii de mijloc. Problema celor pe care spuneţi că-i neglijăm este că ei au soluţii de mijloc, or într-un asemena moment nu există soluţii de mijloc.

Rep: Se apropie campania electorală. V-aţi definitivat strategia? Ce veţi face în această campanie şi cum vreţi să atrageţi alegătorii, să le obţineţi voturile?

B.O: Pentru noi lucrurile sunt simple, pentru că noi suntem partidul care a guvernat în aceşti patru ani şi atunci nu putem face decât să vorbim despre ceea ce am făcut să prezentăm lucrurile pe care le-am făcut, cu bune şi cu rele, repet, să spunem care au fost intenţiile noastre, care au fost rezultatele lor, cum am creat cele 600.000 de locuri de muncă, cum am dublat pensiile, cum am dublat salariile, cum am dublat bugetul de stat, cum am dublat PIB-ul României în patru ani şi să spunem ce avem de gând să facem în următorii patru ani, bazat pe rezultatele din cei patru ani de guvernare.

La noi e vorba mai puţin de nişte angajamente pe care le face opoziţia ca întotdeauna care se pot baza pe credibilitate personală, pe forţă de convingere, pe carismă personală, la noi e vorba de evaluarea rezultatelor din aceşti patru ani, şi pe baza acestor evaluări cetăţenii vor vedea cât de credibili suntem şi vor aprecia dacă au încredere în anagajamentele noastre de a dubla din nou pensiile, salariile, economia României, PIB-ul, bugetul de stat, sau nu au încredere. Cei care au încredere ne vor da votul, ceilalţi se vor orienta către Opoziţie.

Rep: Care este strategia de campanie a candidatului Bogdan Olteanu?

B.O: Eu sunt candidatul colegiului meu şi responsabilitatea mea este să mă ocup de problemele din colegiul meu. Asta e aşteptarea cetăţenilor în primul rând, de asta mă ocup, de problemele legate de salvarea spaţiilor verzi, de blocarea construcţiilor care se fac încă între blocuri, pe spaţiile verzi, în parcuri, de probleme legate de salvarea unor monumente, elemente istorice ale zonei, de exemplu Teatrul Masca, de exemplu Teatrul Bazilescu, sigur, Ştrandul Tineretului, care este în colegiul meu, dar a devenit aproape un bun naţional în urma dezbaterilor publice din ultima vreme, pentru că acestea sunt problemele comunităţii. Există problemele comunităţii şi de ele mă ocup.

Rep: Aveţi un slogan sau aveţi mai multe mesaje tip slogan cu care să vă adresaţi alegătorilor?

B.O: Pentru mine mesajul e destul de simplu: „Ne cunoaştem!

Rep: Şi o ultimă întrebare. Când veţi începe negocierile cu marile formaţiuni politice în vederea formării unei coaliţii guvernamentale pentru viitorul guvern?

B.O: Pe 30 noiembrie la zece seara."

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici