Video Olteanu: Blaga se vrea premier şi îl demotivează pe Stolojan

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că, atunci când vorbeşte de "fuga lui Tăriceanu la Ilfov", Blaga "bate şaua să priceapă iapa", pentru că îşi doreşte foarte mult să fie şi premier şi încearcă să-l demotiveze pe Theodor Stolojan.

22 afișări

Rep: Sunteţi primul candidat care a început campania electorală cu scrisori în cutia poştală a alegătorilor, motiv pentru care aţi fost acuzat că aţi furat startul campaniei electorale. Cum comentaţi?

B.O: Eu am citit noua lege electorală şi ştiu ce înseamnă să fii ales parlamentar uninominal.

Înseamnă să mergi să vorbeşti cu cetăţenii, să le preiei problemele şi să le rezolvi şi asta fac. Asta fac din 27 martie, de când a fost adoptat noul sistem electoral. Nu mi-am mai asumat să reprezint pe toţi cetăţenii din Bucureşti, sunt deputat de Bucureşti în acest moment, mi-am asumat să reprezint cetăţenii din colegiul din zona în care locuiesc dinspre Străuleşti spre Bucureştii Noi, Dămăroaia, Pajura, Domenii, cu ei lucrez, lor le rezolv problemele şi sigur cu ei comunic, faţă de ei îmi exercit datoria mea de parlamentar de a–i informa despre ceea ce facem, despre legile pe care le-am adoptat, despre drepturile pe care le au, despre lucrurile care se întâmplă sau pe care ei le doresc, strângem împreună semnături pe proiecte de interes comunitar, de interes al nostru, al cetăţenilor de acolo, şi nu al meu Bogdan Olteanu, de exemplu salvarea Ştrandului Tineretului.

Eu nu ştiu dacă cineva poate avea curajul să-mi reproşeze că 10.000 de cetăţeni din colegiul meu au semnat în doar o lună o petiţie pentru salvarea Ştrandului Tineretului. Acesta este interesul comunităţii mele şi datoria mea este să îl reprezint. Cred că cei care îmi reproşează asta nu au reuşit încă să înţeleagă cum funcţionează sistemul de reprezentare parlamentară uninominală, dar probabil vor constata asta pe propria piele la votul de la 30 noiembrie şi sita va cerne atunci pe cei care se ocupă de politică la televizor de cei care ştiu să-i reprezinte pe cetăţeni.

Rep: Din câte se vede la ora actuală, organizaţia PNL sector 1 nu vă sprijină. Veţi merge pe cont propriu? Veţi câştiga fără sprijinul organizaţiei?

B.O: Eu nu ştiu dacă vreunul dintre ei locuiesc în colegiul meu, de obicei ei locuiesc prin centru. Pe mine mă interesează sprijinul cetăţenilor de la mine din colegiu, mă interesează ca ei să aibă încredere în mine şi ca ei să îmi ceară să le rezolv problemele, mă intersează mai puţin cafelele de partid sau coteriile de partid. Nu ştiu care sunt punctele de vedere ale membrilor de partid din Bucureşti şi mă interesează destul de puţin pentru că am văzut capacitatea lor de a mobiliza votul.

Capacitatea mea de a mobiliza voturi în colegiu este cu siguranţă mai mare decât ceea ce au arătat colegii mei în această primăvară la alegerile locale şi atunci mă bazez pe resursele şi pe eforturile mele proprii mai curând, decât pe o maşinărie de partid.

Rep: Dar aţi încercat să vă reglaţi relaţiile cu primarul Andrei Chiliman şi cu preşedintele organizaţiei, Vlad Moisescu?

B.O: Cu primarul Andrei Chiliman lucrez foarte corect şi sprijin toate interesele primăriei şi ale sectorului, pentru că este datoria mea ca deputat. În ce-i priveşte pe activiştii de partid, este problema lor cum se raportează la colegii lor.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici