Video Orban dă vina pentru situaţia medicilor infectaţi cu COVID-19 pe neglijenţa şefilor din spitale

  • Guvernul caută vinovaţi pentru situaţia medicilor infectaţi
  • Ludovic Orban îi consideră vinovaţi pe manageri, dar şi pe medicii neglijenţi
  • Premierul spune că guvernul şi-a arătat interesul pentru protecţia cadrelor medicale
1418 afișări

În timp ce bilanţul creşte alarmant, Guvernul caută vinovaţi pentru infecţiile din spitale. Premierul Ludovic Orban atrage atenţia asupra neglijenţei unor şefi din sistemul medical.

„Au apărut cazuri, mai ales în spitale de subordonare locală, nu vreau să dau vină pe autorităţile  locale. Aici trebuie să fim oneşti, uneori managerii au fost de vină, în alte cazuri au fost unele cadre medicale. Un factor care a contribuit la infectarea cadrelor medicale a fost şi precaritatea mijloacelor de protejare a medicilor”, a declarat Orban.

Din partea guvernului ar fi existat interes pentru siguranţa medicilor. Însă solicitările ar fi fost ignorate.

„Orice persoană care are o simptomatologie trebuie să fie tratată ca un posibil pacient infectat şi trebuie să fie introdusă într-un circuit special. Noi am solicitat demult să fie în cadrul secţiilor anumite saloane care să fie dedicate persoanelor pentru care există suspiciuni, să existe măsuri de protecţie specială”, a adăugat premierul.

Spitalul din Suceava, unde există cel mai mare focar de Covid-19 din România, este în administraţia Consiliului Judeţean, al cărui preşedinte este Gheorghe Flutur. Managerul spitalului a fost demis. După o vizită de două zile în Moldova, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că este posibil ca şi alţi manageri să fie demişi şi a declarat că nu îl încălzeşte cu nimic faptul că există echipament medical, dacă nu este disponibil acolo unde este nevoie de el. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici