Video OUG a Guvernului liberal de suspendare a ratelor, modificată substanţial în Parlament de PSD. Liberalii atacă la CCR

  • Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prevede amânarea ratelor la bănci până la finalul anului
  • Dobânda la dobândă nu se aplică
  • PNL spune că proiectul a suferit modificări şi nu mai reprezintă ideea Ordonanţei iniţiale a PNL, aşa că va ataca la CCR legea
  • Proiectul a fost adoptat cu 208 voturi „pentru” şi 103 contra
1715 afișări

Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prevede amânarea plăţii ratelor la bănci. După modificările aduse, plata ratelor poate fi suspendată până la 31 decembrie. Vei putea cere amânare dacă ai restanţă şi ce e important e că nu se aplică dobândă la dobândă. Pentru a intra în vigoare modificarea, proiectul de aprobare a ordonanţei trebuie promulgat de Iohannis, însă până atunci ordonanţa emisă de Guvernul liberal este în vigoare.

Social-democraţii nu au uitat, nici de această dată, să critice Ordonanţa Guvernului.

„Practic, se elimină dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit,  acea cămătărie a domnului Cîţu cu posibilitatea ca şi restanţierii care sutn cei mai vulnerabili, s beneficieze de amînarea ratelor, extinderea măsurii de amînare şi pentru firmele ale căror venituri s-au eliminate cu 15%, nu cu 25%, aşa cum era în Ordonanaţa PNL, posibilitatea amânării ratelor cu pînă la 18 luni pentru producătorii agricoli ale căror culture au fost compromise anul acesta, din cauza secetei”, a spus Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD. 

PNL anunţă că va ataca legea la CCR.

„Aceste măsuri au fost luiate deja de către Guvern. Sigur că Ordonanţa a fost modificată în Parlament şi din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern şi nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la CCR legea adoptată”, a anunţat Florin Roman, liderul deputaţilor PNL. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici