Video Paul Stănescu, după ce un jurnalist a spus că ar fi discutat cu „soli” ai lui Iohannis: E absolut penibil şi jenant/ Dragnea: Aşteptăm demisiile de onoare ale miniştrilor Stănescu şi Şova

Vicepremierul Paul Stănescu a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că Doru Buşcu ar fi făcut „jocurile murdare” ale unor PSD-işti atunci când a spus că a aflat pe surse despre o întâlnire între intermediarii Cotroceniului şi ai miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare.

923 afișări

„Am citit cu uimire declaraţiile făcute aseară de Doru Buşcu... L-am întâlnit de câteva ori şi mi-a făcut impresia unui jurnalist riguros şi echidistant. Sincer, nu mă aşteptam să intre în aşa ceva şi să facă jocurile murdare şi disperate ale unor colegi de-ai mei de partid! Ar fi trebuit să ştie că teoria colaboraţionismului a fost o practică a sovieticilor... şi, totuşi, suntem în 2018, nu în anii ꞌ50... E absolut penibil şi jenant!”, a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, s-ar fi întâlnit în urmă cu câteva zile cu intermediari ai preşedintelui Klaus Iohannis, concluzia întrevederii fiind ca cei doi să nu-şi dea demisiile din funcţii, potrivit jurnalistului Doru Buşcu.

"Pe surse, am aflat că a fost o întâlnire între interpuşi ai domnului Iohannis sau intermediari şi cei doi miniştri care acum sunt în funcţie, şi anume Lucian Şova de la Transporturi şi Paul Stănescu de la Dezvoltare. Concluzia întâlnirii a fost că ei vor rămâne pe funcţie, ca dovadă, să spunem, intermediar a acestui fapt este refuzul celor doi de a pleca şi omisiunea a lui Iohannis de a-i revoca. Astăzi, când a anunţat miniştrii care sunt revocaţi nu i-a menţionat pe cei doi. Care este situaţia? Dacă, de exmeplu, mâine sau poimâine sau când se hotărăşte, PSD-ul vrea să numească un nou ministru , să facă o nouă propunere la Ministerul Dezvoltării şi o nouă propunere la Ministerul Transporturilor, câtă vreme oamenii ăştia nu-şi dau demisia, câtă vreme ei există în poziţia legală de ministru, aceste nominalizări pot fi refuzate râzând de preşedintele Iohannis", a declarat, pentru MEDIAFAX, jurnalistul Doru Buşcu.

Acesta a precizat că schema este blocarea funcţionării complete a Guvernului prin persistenţa pe post a celor doi miniştri, iar în acest fel se blochează, de fapt, numirea unora noi.

Conducerea lărgită a PSD se va reuni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, într-o şedinţă a CExN, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

Social-democraţii au votat, în şedinţa de marţi seară a BPN al partidului, ca Lia Olguţa Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale. Cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, şeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcţie, şi nici decretul de revocare a ministrului Transporturilor, Lucian Şova.

Dragnea: CExN al PSD aşteaptă demisiile de onoare ale miniştrilor Stănescu şi Şova

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Parlament, după şedinţa CExN al partidului, că social-democraţii aşteaptă demisiile de onoare ale ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, şi ministrului Transporturilor, Lucian Şova.

„Comitetul Executiv Naţional aşteaptă de la cei doi colegi demisiile de onoare”, a declarat, miercuri, la Parlament, Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că Stănescu şi Şova nu au fost prezenţi la şedinţa CExN, deşi au fost invitaţi.

„Comitetul Executiv Naţional a luat această hotărâre, neavând onoarea să îi avem şi pe ei în sală”, a spus liderul PSD.

Chestionată de ce nu îşi dau cei doi demisia, premierul Viorica Dăncilă a replicat: „Cred că la această întrebare nu vă pot răspunde eu. Întrebaţi-i pe cei doi miniştri”.

De asemenea, aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Şova şi a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici