„PDL Bucureşti a dovedit, prin decizia CGMB de astăzi, că doreşte informarea corectă a bucureştenilor privind prevederile Legii Capitalei şi nu se teme să se prezinte în faţa electoratului. PDL Bucureşti şi-a arătat disponibilitatea de a modifica întrebările de la referendum şi data acestuia, răspunzând astfel doleanţelor consilierilor generali ai USL şi primarului Sorin Oprescu. USL a dovedit astăzi că nu Legea Capitalei sau referendumul sunt priorităţile lor, ci transformarea temei într-un scandal politic”, susţine PDL Bucureşti într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.
PDL afirmă că deşi USL a cerut organizarea acestui referendum, deşi USL a cerut schimbarea datei, deşi USL a cerut scăderea numărului de întrebări, reprezentanţi săi au votat împotriva referendumului, arătând astfel dispreţ faţă de cetăţenii Capitalei şi faţă de instituţia Consiliului General.
„Opoziţia manifestată de USL faţă de referendum este rezultatul direct al eşuării procesului de manipulare pe care l-au desfăşurat în ultimele săptămâni, atunci când au vorbit despre introducerea la referendum a unor întrebări legate de elemente care nu fac parte din proiectul Legii Capitalei. PDL Bucureşti crede că primăriile de sector şi Primăria Generală sunt datoare să desfăşoare în perioada următoare un proces de informare corectă a bucureştenilor. Cu privire la prevederile din proiectul Legii Capitalei. La referendumul din 26 iunie, bucureştenii trebuie să-şi spună punctul de vedere în cunoştinţă de cauză”, se arată în comunicatul PDL Bucureşti.
Consilierii generali au votat, luni, proiectele de hotărâre privind organizarea referendumului pentru legea Capitalei în 26 iunie, cu cele două întrebări propuse de PDL, bugetul alocat fiind de 10 milioane de lei.
Întrebările propuse de PDL sunt „Vă doriţi o capitală cu şapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid? ” şi „Vă doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?”.