Ponta: PSD nu va vota bugetul pe 2011, ar trebui refăcut complet

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în plenul Parlamentului bugetul de stat pe 2011, întrucât acesta este "un buget de campanie electorală pentru PDL".

42 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD nu va vota bugetul pe 2011, ar trebui refăcut complet

Ponta: PSD nu va vota bugetul pe 2011, ar trebui refăcut complet (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că senatorii şi deputaţii PSD nu vor vota în plen bugetul de stat pentru 2011.

"Nu se pune problema (să votăm bugetul - n.r.), ar trebuie refăcut tot bugetul ca să îl votăm", a afirmat el.

Întrebat dacă PSD îşi va susţine în plen cele aproape şase mii de amendamente, Ponta a răspuns: "Dacă ni se va da voie, că am văzut că Roberta Anastase şi toţi ceilalţi se pregătesc să nu lase să vorbim".

Întrebat dacă el crede că amendamentele opoziţiei acceptate în comisiile vor fi votate şi în plen, preşedintele PSD a răspuns: "Ei (parlamentarii puterii - n.r.) nu se ţin niciodată de cuvânt. Sunt foarte multe probleme cu acest buget. Nu cred că vom avea în faţă în aceste zile un Guvern care să gândească, ci o maşină de vot fără niciun fel de raţiune, fără niciun fel de interes pentru România, care va ridica mâna în bloc pentru banii pe care îi primeşte fiecare de la Boc şi mai ales pentru promisiunea că, majoritatea banilor fiind la miniştri, cine tace şi votează va primi şi anul viitor".

Ponta a caracterizat bugetul pe 2001 ca fiind ""unul de campanie electorală pentru PDL".

"Este un buget care va adânci criza socială şi economică, va adânci corupţia şi dependenţa tuturor categoriilor profesionale şi sociale de guvern şi de PDL. Bugetul este exact pe strategia economică a Guvernului Boc şi de fapt a lui Băsescu, fură toţi banii şi fugi", a spus el.

Şi PNL a anunţat, luni, că va vota în plenul Parlamentului împotriva proiectului de buget pe anul 2011.

Comisiile de buget-finanţe au aprobat, duminică, rapoartele la proiectele legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, acestea urmând să intre luni în dezbaterea plenului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici