Ponta: USL va cere în Parlamentul European alocarea unui buget mai mare României pentru 2014-2020

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, la lansarea unui proiect european de către BNS, că USL va cere marţi, în Parlamentul European, alocarea unui buget mai mare, dar mai realist pentru România pentru perioada 2014-2020.

352 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va cere în Parlamentul European alocarea unui buget mai mare României pentru 2014-2020

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax foto)

"Opoziţia nu va tăia niciun fond european, cum spunea primul-ministru. Dimpotrivă, mâine, în Parlamentul European, vom cere chiar un buget alocat României, în exerciţiul 2014-2020, mai mare decât cel actual, dar mai realist", a declarat Ponta.

El a amintit şi de rata scăzută de absorbţie a fondurilor europene a României.

"Din păcate, faptul că împrumutăm bani pe care trebuie să-i dăm înapoi şi lăsăm la Bruxelles bani pe care ar fi trebuit să-i folosim, fonduri nerambursabile, reprezintă una din cele mai mari neîmpliniri ale celor care au guvernat în ultima perioadă", a mai spus liderul PSD.

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), împreună cu socialiştii (S&D), organizează, marţi, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul "Democraţia română", la care vor participa liderii celor două grupuri, Guy Verhofstadt şi Hannes Swoboda, preşedinţii celor trei partide de opoziţie din România, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

În legătură cu demersul USL de a organiza în PE o dezbatere pe tema derapajelor democratice din România, PDL a reacţionat vehement, acuzând opoziţia că afectează imaginea şi credibilitatea ţării.

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, declara că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul toxic, prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL nu vor critica Guvernul, marţi, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democraţiei din România, ci se vor angaja că vor adopta alt mod de guvernare decât cel actual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici