Predoiu: Am decis să-mi asum candidatura la Primăria Capitalei. Îl invit pe Ciprian Ciucu să vină alături de mine, să candidăm în tandem. Ciprian Ciucu: Aş fi dispus să formez un tandem cu Predoiu

Liderul PNL Bucureşti Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că a decis să îşi asume candidatura pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Marian Munteanu.

1552 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Am decis să-mi asum candidatura la Primăria Capitalei. Îl invit pe Ciprian Ciucu să vină alături de mine, să candidăm în tandem. Ciprian Ciucu: Aş fi dispus să formez un tandem cu Predoiu

Predoiu: Am decis să-mi asum candidatura la Primăria Capitalei. Nu vă ascund că am emoţii (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Nu vă ascund că am emoţii. (...) Voi cere partidului votul de încredere pentru această candidatură, le cer liberalilor să îşi aducă aminte de 2014, de greutăţile pe care le-am întâmpinat. Le cer să învingem din nou aşa cum am făcut-o în 2014", a spus Cătălin Predoiu.

El a mai spus că decizia de a-şi asuma candidatura la Primăria Capitalei a fost luată după ce s-a consultat cu liderii PNL, "beneficiind de înţelepciunea şi tactul preşedintelui de onoare".

Predoiu este al patrulea candidat lansat de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

Decizia ar urma să fie validată într-o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL care va avea loc joi, la ora 16.00.

Liberalii vor trebui să strângă semnături pentru candidatura lui Cătălin Predoiu până la începutul săptămânii viitoare, în condiţiile în care termenul limită pentru înscrierea în cursă expiră marţi, la 26 aprilie.

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a anunţat miercuri că îl invită pe Ciprian Ciucu să vină alături de el, precizând că va discuta cu acesta posibilitatea de a forma o echipă, "un tandem primar-viceprimar" al muncipiului Bucureşti.

Predoiu a afirmat că după votul din Biroul Politic al PNL de joi după-amiază va discuta cu candidatul independent despre posibilitatea de a forma o echipă.

M10 Bucureşti a decis să retragă susţinerea pentru candidatura lui Ciprian Ciucu pentru funcţia de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în partid.

''M10 Bucureşti a decis să retragă susţinerea pentru candidatura domnului Ciprian Ciucu pentru funcţia de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în PNL, intenţie pe care a recunoscut-o public şi pe care ne-a comunicat-o. Fidel principiilor sale, M10 încurajează şi susţine candidaturile independente, dar nu poate fi de acord să susţină un membru PNL pentru nicio funcţie publică în Bucureşti sau un candidat care nu are nicio problemă să devină membru PNL. M10 ar fi putut înţelege ca dl. Ciucu să fie susţinut şi de alte formaţiuni politice ca independent, dar nu poate fi acord cu negocieri pentru a deveni membru PNL'', se arată într-un comunicat de presă al M10 remis MEDIAFAX miercuri.

''Am aflat că M10 mi-a retras sprijinul pentru candidatura la Primăria Bucureştiului. Am avut discuţii cu Cătălin Predoiu înainte de nominalizarea lui Marian Munteanu. Discuţiile au avut loc în contextul nevoii de unitate a dreptei pentru câştigarea Bucureştiului şi a rămas să ţinem legătura. Precizez că discuţiile s-au derulat cu informarea conducerii M10 în timp real. Cred în continuare că trebuie să ne unim pentru a câştiga Bucureştiul'', a fost replica lui Ciucu, pe Facebook. 

Fostul candidat al Partidului M10 la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, s-a arătat dispus să facă tandem cu Cătălin Predoiu, aşa cum anunţase liberalul, doar cu condiţia ca viziunile lor despre dezvoltarea Bucureştiului să coincidă.

"Evident, sunt dispus la dialog în acest moment. Sunt dispus să-mi promovez propria viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea Bucureştiului. Dacă va fi compatibilă cu a domnului Predoiu... da, vom sta de vorbă", a declarat Ciprian Ciucu pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că joi va avea o discuţie cu Cătălin Predoiu.

"Dânsul a folosit un termen, termenul de tandem. Acum să vedem ce înseamnă acest tandem. Am înţeles dorinţa dlui Predoiu de a fi în aceste alegeri cât mai prezent, dar rămâne să avem o discuţie mâine", a mai spus Ciucu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici