Video Preşedintele PSD Liviu Dragnea, despre raportul MCV: Susţin ca România să legifereze exact cum o face fiecare stat membru UE

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă partidul va lua o măsură pentru implementarea lucrurilor semnalate în raportul MCV al Comisiei Europene, că şi-a dori ca România să procedeze şi să legifereze la fel ca alte state membre UE.

443 afișări

"Eu nu cred că e momentul acum în această seară cu atâtea ştiri, cu remanieri, numiri noi. Ce vă pot spune e că eu susţin foarte mult ca România să procedeze, să acţioneze, să legifereze exact cum o face fiecare stat membru din UE. Despre MCV şi rezoluţia din PE discutăm mâine, cel târziu poimâine", a afirmat Liviu Dragnea, luni.

Întrebat în ce măsură va ţine cont Parlamentul de raportul MCV, preşedintele Camerei Deputaţilor a replicat: "Deci am răspuns la subiectul acesta. Parlamentul României va acţiona ca Parlamentul fiecărui stat membru. Deci text grilă. Parlamentul României va acţiona ca Parlamentul fiecărui stat membru. Nu sunt specialist în constituţionalitate".

Comisia Europeană recomandă României, în raportul MCV prezentat marţea trecută, să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare.

Pe de altă parte, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană marţi, recomandând în raportul MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici