Primele plicuri cu buletinele de vot prin corespondenţă au plecat spre alegători

Compania Naţională Poşta Română a anunţat că primele plicuri cu buletinele de vot destinate românilor din străinatate care vor vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare au plecat către alegători.

513 afișări
Imaginea articolului Primele plicuri cu buletinele de vot prin corespondenţă au plecat spre alegători

Primele plicuri cu buletinele de vot prin corespondenţă au plecat spre alegători (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

''În spaţiul special amenajat în care trimiterile privind votul prin corespondenţă sunt prelucrate, introduse în sistem şi trimise către destinatari, au fost achiziţionate echipamente de ultimă generaţie. Acest spaţiu este monitorizat video şi păzit de jandarmi până la finalizarea întregului proces de votare'', se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Poştei Române.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Autoritatea Electorală Permanentă în luna septembrie, 6.937 de alegători cu domiciliul în străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă.

Alegătorii vor lipi două autocolante cu VOTAT pe cele două liste - Senat şi Camera Deputaţilor, pe care le va intoduce în plicul interior sigilat, apoi va completa un certificat de alegător.

Plicurile exterioare sigilate trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării pentru a asigura livrarea acestora cu până la 3 zile înainte de 11 decembrie, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici