Raluca Turcan: PNL va vota împotriva Guvernului PSD. Lista miniştrilor, încropită / Liviu Dragnea: Nu ţin neapărat să se uite la emisiunile mele, nu prorogăm măsuri fiscale

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat marţi că lista Cabinetului lui Sorin Grindeanu este "încropită" şi că PNL va vota împotrivă, afirmând că PSD trebuie să spună românilor dacă va propune Parlamentului o lege a aministiei şi se dezice de programul de guvernare.

859 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL va vota împotriva Guvernului PSD. Lista miniştrilor, încropită / Liviu Dragnea: Nu ţin neapărat să se uite la emisiunile mele, nu prorogăm măsuri fiscale

Raluca Turcan: PNL va vota împotriva Guvernului PSD. Lista miniştrilor, încropită / Liviu Dragnea: Nu ţin neapărat să se uite la emisiunile mele, nu prorogăm măsuri fiscale

Liviu Dragnea, lui Turcan: Nu ţin neapărat să se uite la emisiunile mele, nu prorogăm măsuri fiscale

"Primul proiect de lege, despre care nu ştiam că are informaţii, este cel pe care vrem să-l votăm rapid - şi anume eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2000 de lei. Am mai înţeles că are nu ştiu ce informaţii pe surse că vrem să prorogăm taxa pe stâlp, TVA de 19% şi acciza. Bun, nu ţin neapărat să se uite la emisiunile mele, dar aceste trei măsuri nu le prorogăm", a spus Dragnea.

"Aceste trei măsuri nu le prorogăm. În schimb, o să ne uităm cu toată atenţia să vedem dacă societăţile comerciale care vor beneficia, începând de la 1 ianuarie, de aceste avantaje vor face în aşa fel încât românii să simtă o ieftinire a serviciilor - carburanţi, telefonie mobilă, energie electrică sau gaze. Pentru că, de exemplu, sunt cele trei beneficii care vor fi pentru distibuitorii de carburanţi - TVA, acciză, taxă pe stâlp - celelalte două - TVA şi taxă pe stâlp la ceilalţi furnizori. Şi o să fim şi noi curioşi dacă, după tot acest scandal susţinut văd din multe părţi, românii simt o viaţă ceva mai uşoară, mai ieftină. Cu ce nu suntem de acord- ca începând de la 1 ianuarie să mai apară încă o taxă în plus - şi anume să se plătească contribuţii la sănătate pentru orice venit în plus pe care îl are orice român. Cu asta nu suntem de acord", a spus Dragnea.

El a mai arătat că personal, nu are "informaţii" despre pregătirea de către PSD, a unei Legi pentru amnistiere şi graţiere.

"Eu nu am aceste informaţii, o să verific la grup să vedem care de la noi are aceste informaţii", a conchis Dragnea.

Raluca Turcan: PNL va vota împotriva Guvernului PSD. Lista miniştrilor, încropită 

"Vizibil marcat de obsesia controlului domnul Liviu Dragnea a prezentat românilor o listă aflată sub tutela sa totală. PNL va vota împotriva cabinetului PSD. Va vota împotriva unei scheme supradimensionate a Guvernului şi făcută pentru clientela politică", a declarat Turcan.

Turcan a afirmat că lista Cabinetului Grindeanu este "încropită", iar propunerea lui Florin Iordache la Ministerul Justiţiei este "de sacrificiu".

"Aşa cum am spus întrega listă a Guvernului este una încropită în funcţie de interese personale sau de grup ale celor din alianţa PSD-ALDE. De altfel, inclusiv această lege a aminstiei pe care am menţionat-o a făcut parte din trocul de guvernare dintre Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu", a mai psu Turcan.

Liderul PNL a afirmat că "sunt informaţii consistente" potrivit cărora PSD vrea să depună o lege a amnistiei în Parlament şi a cerut social-democraţilor să lămurească acest aspect.

"PNL solicită PSD să spună clar dacă va propune Parlamentului sau nu legea aministiei. Să spună clar românilor dacă legea aministiei a făcut parte din programul de guvernare asumat de PSD în campania electorală, dacă PSD a primit voturi în campania electorală pentru legea aministiei şi cum va acţiona în continuare în Parlament cu privire la această lege. Există informaţii consistente că urmează să prezinte în Parlament o lege a amnistei. Informaţiile sunt din grupurile parlamentare PSD şi, de asemenea, există informaţii că urmează o serie de modificări la Codul Fiscal pentru că unele măsuri populiste ale PSD din campanie sunt nesustenabile şi atunci povara se duce automat pe mediul de afaceri care spera că va exista o predictibilitate prin codul fiscal pentru a-şi întemeia afacerea şi a şi-o dezvolta", a spus Turcan.

PNL a cerut PSD să spună şi dacă va renunţa la măsurile economice din programul de guvernare.

"În acelaşi timp, PNL solicită PSD să spună clar dacă renunţă la o serie din măsurile economice din programul lor de guvernare. (…) Să spună public PSD dacă renunţă la cota de TVA de 19%, la eliminarea accizei pe combustibil şi eliminarea taxei pe stâlp", a spus Turcan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici