REORGANIZAREA Guvernului: Premierul Mihai Tudose vrea mai puţine ministere, dar Liviu Dragnea se împotriveşte/ Ce portofolii ar putea fi comasate/ SURSE: CExN al PSD, convocat săptămâna viitoare

Premierul Mihai Tudose îşi doreşte cu Executiv cu mai puţine ministere, însă şeful pe linie de partid, Liviu Dragnea, se împotriveşte, miercuri dând un semnal clar, prin intermediul Facebook, că intenţionează să o înlocuiască pe Doina Pană cu un alt social-democrat.

4514 afișări
Imaginea articolului REORGANIZAREA Guvernului: Premierul Mihai Tudose vrea mai puţine ministere, dar Liviu Dragnea se împotriveşte/ Ce portofolii ar putea fi comasate/ SURSE: CExN al PSD, convocat săptămâna viitoare

Structura Guvernului: Premierul Mihai Tudose vrea un guvern cu mai puţine ministere, însă Liviu Dragnea se împotriveşte

Premierul Mihai Tudose a anunţat, în interiorul partidului, că doreşte restructurarea Guvernului. El a evitat, recent, să se poziţioneze în raport cu oportunitatea unui congres extraordinar al PSD, dar a afirmat că ”oricând o discuţie de tip doctrinar în partid este binevenită. Când va fi, cum va fi, când vom stabili că este necesar... vă vom anunţa”.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, s-a poziţionat de partea premierului, susţinând că este nevoie de o restructurare a Guvernului, care ar urma să aibă 16-17 ministere. Mai mult, Bădălău a spus că ar fi oportună organizarea un congres al social-democraţilor.

”A existat o discuţie, o declaraţie publică a domnului preşedinte Dragnea, în care a spus că ne propunem o restructurare a ministerelor. (...) Reorganizarea guvernului asta şi înseamnă (comasarea ministerelor - n.r.). Am mai auzit povestea asta că reorganizezi să-l măreşti. Nu, reorganizezi pentru a-l micşora. Probabil Ministerul Apelor va fi comasat la Mediu, aşa cum a fost foarte mult timp”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

El a mai spus că decizia de comasare va fi luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Şedinţa CExN al PSD, convocată luni, la sediul central al partidului - surse

Conducerea PSD a convocat, luni, de la ora 14.00, şedinţa Comitetului Executiv Naţional, potrivit unor surse social-democrate, pentru a lua o decizie după ce Doina Pană a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor.

”Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost convocată luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului”, au precizat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Convocarea şedinţei Comietului Executiv a fost anunţată, iniţial, de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

"Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare", a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.

Doina Pană a demisionat miercuri din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, invocând motive de sănătate, se arată într-un comunicat oficial al ministerului.

Demisia Doinei Pană a generat în interiorul PSD o dezbatere despre comasarea ministerelor Mediului şi Apelor, dar şi despre oportunitatea unei restructurări mai ample a Executivului cu această ocazie.

Preşedintele executiv al PSD a reamintit de ultimul interviu acordat de Liviu Dragnea.

„Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvernului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului, dacă da sau nu. (…) Şi am avut o discuţie cu primul-ministru, cu domnul preşedinte Tăriceanu în ianuarie să începem să discutăm dacă se impune, repet, să vedem dacă e necesar sau nu. În ianuarie vom începe discuţii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentală să fie şi mai bună decât a fost în această perioadă”, a spus Dragnea la România Tv.

Totuşi, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, pe Facebook că nominalizarea pentru noul ministru al Apelor şi Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare, după ce Doina Pană şi-a anunţat demisia.

La rândul său, vicepremierul Paul Stănescu a exclus o retructurare a ministerelor, susţinând că o comasare a ministerelor nu este oportună.

Printre ministerele care ar putea fi comasare se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul şi Tineretul şi Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum şi Educaţia şi Cercetarea.

În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi - Mariu Nica şi Victor Negrescu, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici