Rezultate parţiale oficiale pentru consiliile judeţene

PDL a obţinut 28,37% din voturile pentru consiliile judeţene, PSD a obţinut 28,04%, iar PNL – 18,66%, după centralizarea făcută până marţi, la ora 16.30, a voturilor valabil exprimate, a anunţat BEC.

20 afișări
Imaginea articolului Rezultate parţiale oficiale pentru consiliile judeţene

Rezultate parţiale oficiale pentru consiliile judeţene (Imagine: Mediafax Foto)

La preşedinţii de consilii judeţene, situaţia este următoarea: PDL - 28,12% din voturi, PSD – 27,85% şi PNL – 19,82%.

Aceste date au la bază centralizarea rezultatelor din 15.711 secţii de votare din cele 16.104 la nivelul ţării.

Situaţia centralizării parţiale a voturilor la nivelul consiliilor locale plasează PSD, cu 11.846 de mandate, pe primul loc, în urma numărării voturilor din 3.027 secţii de votare din totalul celor 3.183. Pe următoarele locuri se află PDL, cu 10.846 de mandate, şi PNL, cu 8.331 de mandate.

În cazul primăriilor, PSD a obţinut 654 de mandate din primul tur, PDL - 465 şi PNL - 352, conform centralizării rezultatelor din 3.130 de circumscripţii locale din totalul de 3.183 la nivelul ţării.

"Până în prezent s-au finalizat operaţiunile de centralizare şi obţinere a rezultatelor alegerilor locale în toate circumscripţiile oraganizate la nivelul a 30 de judeţe. Sunt în curs de finalizare şi de stabilire a rezultatelor finale în 11 circumscripţii judeţene – Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Constanţa, Harghita, Iaşi, Ilfov, Timiş, Vaslui şi Vâlcea, precum şi în municipiul Bucureşti", a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Au mai fost desemnaţi câştigători ai preşedinţiei consiliilor judeţene următorii:

Nicolae Ioţcu (PDL) - Arad

Radu Ţârle (PNL) - Bihor

Liviu Rusu (PDL) – Bistriţa Năsăud

Aristotel Căncescu (PNL) – Braşov

Bunea Stancu (PSD) - Brăila

Victor Mocanu (PSD) - Buzău

Sorin Frunzăverde (PDL) - Caraş Severin

Răducu George Filipescu (PNL) - Călăraşi

Alin Tişe (PDL) – Cluj

Tamas Sandor (UDMR) – Covasna

Florin Popescu (PDL) – Dâmboviţa

Ion Prioteasa (PSD) – Dolj

Eugen Chebac (PSD) – Galaţi

Dumitru Beianu (PNL) - Giurgiu

Ion Călinoiu (PSD) – Gorj

Mircea Moloţ (PNL) – Hunedoara

Vasile Ciupercă (PSD) – Ialomiţa

Mircea Man (PDL) – Maramureş

Marius Balu (PDL) – Mehedinţi

Edita Lokodi (UDMR) – Mureş

Vasile Pruteanu (PDL) – Neamţ

Paul Stănescu (PSD) – Olt

Mircea Cosma (PSD) – Prahova

Arpad Csehi (UDMR) – Satu Mare

Tiberiu Marc (PSD) – Sălaj

Martin Bottesch (FDGR) – Sibiu

Gheorghe Flutur (PDL) -Suceava

Liviu Dragnea (PSD) – Teleorman

Victor Tarhon (PDL) – Tulcea

Ion Cilea (PSD) – Vâlcea

Marian Oprişan (PSD) – Vrancea

BEC a anunţat modul de repartizare a mandatelor în alte 15 consilii judeţene: Arad, Călăraşi, Galaţi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, pentru care au fost finalizate operaţiunile de centralizarea a voturilor, în şase dintre acestea cele mai multe mandate primindu-le PDL.

În patru dintre judeţe, cele mai multe mandate în consiliul judeţean au fost repartizate PSD, în timp ce listele PNL pentru consiliile judeţene au obţinut cele mai multe voturi în două judeţe unde rezultatele au fost centralizate, iar Alianţa PNL-PNŢCD a primit cele mai multe locuri într-un judeţ.

Potrivit datelor furnizate de BEC, UDMR a obţinut cele mai multe mandate de consilier judeţean în Satu Mare şi Sălaj.

Astfel, în judeţul Arad, cele mai multe mandate au fost repartizate PDL (17 mandate), care este urmat de PNL-PNŢCD (6 mandate), pe următorul loc fiind PSD (4 mandate). În acest consiliu, UDMR are 4 mandate, iar PC - 2 mandate.

În judeţul Călăraşi, CJ va avea următoare componenţă: PNL - 10 mandate, PDL- 9 mandate, PSD - 7 mandate, PC şi PNŢCD primind câte două mandate.

Consiliul Judeţean Galaţi va avea în coomponenţă 11 social-democraţi, 8 liberali, un număr egal de democrat-liberali şi şapte conservatori.

În judeţul Hunedoara, cele mai multe mandate au fost repartizate PNL (12), pe locul secund situându-se PSD (9), poziţia următoare fiind ocupată de PDL (9) şi doar două mandate fiind repartizate PRM.

În judeţul Maramureş vor avea reprezentanţi în consiliul judeţean PNL (12 mandate), PSD (10 mandate), PDL (10 mandate) şi UDMR (2 mandate).

Consiliul Judeţean Mehedinţi va fi compus din 13 consilieri PDL, 9 consilieri social-democraţi şi 8 consilieri liberali.

În judeţul Neamţ, cele mai multe mandate în consiliul judeţean sunt atribuite PDL (17 mandate), care este urmat de PSD (12 mandate) şi PNL (5 mandate).

În judeţul Olt, PSD va avea 13 consilieri judeţeni, PDL- 12 şi PNL - 7.

Mandatele repartizate în CJ Satu Mare sunt: UDMR - 13, PSD - 8, PNL - 6 şi PDL - 5.

În judeţul Sălaj, un număr egal de mandate au câştigat UDMR şi PSD (9 mandate), dar şi PDL şi PNL (6 mandate).

Cele mai multe mandate în CJ Sibiu vor aparţine PDL (10), PSD şi FDGR vor avea, fiecare, 9 locuri de consilieri, cel mai mic număr de mandate fiind atribuit PNL (4).

Un număr de 16 mandate au fost câştigate în judeţul Teleorman de candidaţii PSD (16), urmaţi de cei ai PDL şi PNL (câte 8 mandate).

În judeţul Tulcea, partidelor care îşi vor trimite reprezentanţi în consiliile judeţene sunt PDL (15 mandate), PSD (10 mandate), PNL (5 mandate), în Vâlcea partidele care vor fi reprezentate în consiliu fiind PDL şi PSD, cu un număr egal de mandate, respectiv 11, şi PNL (10 mandate).

Consiliul judeţean Tulcea va fi alcătuit în majoritate de social-democraţi (15 mandate), care vor fi colegi cu 8 liberali şi 7 democraţi-liberali.

Anterior, BEC anunţase că CJ Bihor va avea în componenţă 10 liberali, câte 9 reprezentanţi de la UDMR şi PDL şi 6 social-democraţi, CJ Bistriţa Năsăud - 13 democrat-liberali, 11 social-democraţi şi 6 liberali, iar CJ Braşov - 13 consilieri judeţeni democrat-liberali, 12 liberali, 7 membri de la PSD şi 2 de la UDMR.

Din CJ Brăila vor face parte 13 social-democraţi, 9 democrat-liberali, 8 liberali şi 2 conservatori, din CJ Buzău - 12 social-democraţi, 11 democrat-liberali şi 9 liberali, iar din CJ Caraş Severin vor face parte 15 democrat-liberali, 9 social-democraţi şi 6 liberali.

Consiliul Judeţean Cluj va avea 15 consilieri de la PDL, câte 7 de la PSD şi PNL, 5 de la UDMR şi 2 de la PRM.

În CJ Covasna vor intra 15 consilieri din partea UDMR, 9 de la PCM, 5 din partea Alianţei româneşti pentru judeţul Covasna şi un independent, iar CJ Dâmboviţa va fi format din reprezentanţii a trei partide, respectiv PDL (16 consilieri), PSD (14 consilieri) şi PNL (4 consilieri).

Din CJ Dolj vor face parte câte 15 consilieri de la PDL şi PSD şi 6 liberali.

În CJ Giurgiu, PNL a câştigat 12 posturi de consilier, iar PDL şi PSD câte 9, în timp ce la Gorj, PSD va dispune de 15 consilieri, PDL – 9, PNL - 6 şi PRM - 2.

La Ialomiţa, PSD va dispune de 13 mandate în CJ, PDL - 9, PNL - 6 şi PNGCD - 2.

La Mureş, Consiliul Judeţean va fi împărţit între UDMR (13 posturi), PNL (8), PDL (7) şi PSD (6).

CJ Prahova va avea în componenţă 11 consilieri de la PDL, 10 de la PSD, 7 liberali, 5 din partea PNDC şi 3 de la PNGCD, iar CJ Suceava - 18 de la PDL, 14 de la PSD şi 4 din partea PNL.

Următoarea comunicare a datelor va fi făcută de BEC miercuri, la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici