România îşi reduce contribuţia financiară la proiectul NATO "Multinational Cyber Defence Capability Development 2"

Contribuţia financiară naţională la proiectul NATO "Multinational Cyber Defence Capability Development 2 - MN CD2" va fi de 300.000 de euro anual, pentru perioda 2017-2022, în scădere cu aproape jumătate faţă de intervalul 2013-2016.

637 afișări
Imaginea articolului România îşi reduce contribuţia financiară la proiectul NATO "Multinational Cyber Defence Capability Development 2"

România îşi reduce contribuţia financiară la proiectul NATO "Multinational Cyber Defence Capability Development 2" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Guvernul a aprobat în ultima sa şedinţă o contribuţie naţională de 300.000 de euro anual (în echivalent lei) la acest proiect al NATO Communications and Information Agency (NCI Agency), valabilă pentru perioada 2017-2022.

Participarea României la dezvoltarea proiectului -prin SRI şi MApN - a fost aprobată prin HG 435/2013, la acel moment nivelul contribuţiei naţionale anuale fiind stabilit la 500.000 de euro anual (echivalentul în lei), atunci fiind achitată şi o taxă iniţială de participare la proiect de 20.000 de euro.

Sumele se asigură din bugetul aprobat pentru SRI.

Proiectului "Multinational Cyber Defence Capability Development 2 - MN CD2" aparţine NATO Communications and Information Agency (NCI Agency). România participă la proiect prin SRI, autoritate naţională desemnată potrivit legii în domeniul cyber-intellingence, care cooperează cu MApN şi cu "alte persoane juridice de drept public sau privat cu care poate încheia protocoale de colaborare pentru aspecte de interes comun".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici