Video Şeful interimar DNA, despre dosarul "Tel Drum", în care Liviu Dragnea este pus sub acuzare: Până la sfârşitul anului, sigur se va da o soluţie | VIDEO

Şeful interimar al DNA, Călin Nistor, a anunţat, marţi, că dosarul "Tel Drum", în care fostul lider PSD Liviu Dragnea este pus sub acuzare din 2017 pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi deturnarea de fonduri europene, va fi soluţionat până la sfârşitul acestui an.

3922 afișări

"Săptămâna trecută, s-a pronunţat Tribunalul Teleorman, a fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, am discutat cu procurorul de caz şi şeful de secţie, sper ca într-un termen rezonabil să fie dată soluţia în acest dosar", a declarat, la sosirea la Parchetul General, şeful interimar al DNA.

Întrebat ce înseamnă termen rezonabil, Călin Nistor a replicat: "Nu ştiu. Până la sfârşitul anului sigur se va da o soluţie. Sper. Sper că va fi soluţionat cu o soluţie legală".

Pe 30 mai 2019, fostul ministru de de Interne, Carmen Dan, a fost audiată de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul Tel Drum. Audierea a durat mai bine de trei ore.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici