Senatorii lucrează luni şi marţi în plen. Isăilă, invitat la audieri la Comisia Juridică

Senatorii vor lucra, săptămâna viitoare, în plen, luni şi marţi, pentru dezbaterea legilor restante, iar senatorii jurişti vor discuta raportul în privinţa cererii DNA de arestare preventivă a senatorului Marius Isăilă, acesta urmând a fi invitat la audieri în comisie.

84 afișări
Imaginea articolului Senatorii lucrează luni şi marţi în plen. Isăilă, invitat la audieri la Comisia Juridică

Senatorul Marius Isăilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorii vor lucra, săptămâna viitoare, în plen, luni şi marţi, pentru dezbaterea legilor restante, iar senatorii jurişti vor discuta raportul în privinţa cererii DNA de arestare preventivă a senatorului Marius Isăilă, acesta urmând a fi invitat la audieri în comisie. Senatorii au decis în şedinţa de plen de miercuri, la solicitarea liderului grupului PSD, Ilie Sârbu, ca forul legislativ să se întrunească din nou în plen, în 28 şi 29 aprilie, această propunere fiind agreată şi votată de majoritatea senatorilor.

Modificarea programului de lucru al senatorilor s-a produs după decizia Biroului Permanent, de marţi, care a stabilit ca în perioada 28 aprilie - 26 mai, Senatul să nu mai lucreze în plen, ci doar în teritoriu, în contextul celor trei tipuri de alegeri care se desfăşoară în perioada următoare, europarlamentarele, alegerile parţiale şi alegeri locale, în comunităţile unde s-a vacantat postul.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, pentru MEDIAFAX, că şedinţele de plen de luni şi marţi îşi propun să finalizeze toate proiectele de lege rămase restante, pentru a nu se ajunge la adoptare tacită. În cazul în care aceste legi nu sunt adoptate, programul de lucru al Senatului ar putea fi prelungit cu o nouă şedinţă de plen, care va avea loc miercuri.

Săptămâna viitoare se va reuni şi Comisia juridică a Senatului, care urmează să adopte raportul în cazul senatorului Marius Isăilă, pentru care DNA a cerut arestarea preventivă.

Marţi expiră data limită de depunere a raportului comisiei juridice a Senatului, care, potrivit deciziei Biroului Permanent, urmează să propună plenului Senatului o rezoluţie pentru încuviinţarea arestării preventive sau respingerea solicitării formulate de DNA în cazul senatorului Isăilă. Senatorii jurişti urmează să îl audieze, în acest sens, pe senatorul marius Isăilă.

Marius Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a transmis, pe 14 aprilie, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă, formulată în dosarul nr. 202/P/2012 al

Potrivit deciziei Biroului Permanent, cererea ministrului şi raportul comisiei juridice se supun spre dezbatere şi adoptare Senatului, în termen de cinci zile de la depunerea raportului.

Potrivit stenogramelor Biroului Permanent, dosarele trimise spre analiză Senatului au 1.900 de pagini, pe care senatorii jurişti le-au analizat în această perioadă, în vederea elaborării raportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici