Video Grindeanu: Azi înaintez Preşedinţiei propunerile făcute de partenerii de la ALDE pentru a-l înlocui pe Daniel Constantin din Guvern

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că va înainta Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei, propunerile făcute de partenerii de la ALDE pentru a-l înlocui pe Daniel Constantin din Executiv.

2417 afișări

"Am luat act de decizia politică, fiind un guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administraţia Prezidenţială propunerile făcute de partenerii de la ALDE. Sunt nominalizări care şi-au primit susţinerea politică în forurile de conducere de la ALDE", a declarat Sorin Grindeanu.

El a precizat că nu a discutat subiectul cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Erau chestiuni pe care le-am aflat , să spunem, neoficial. Am luat act de decizia partenerilor de coaliţie - pe de o parte au retras sprijinul politic pentru dl. Daniel Constantin şi pe de altă parte au nominalizat pe cine înlocuiesc sau persoana care înlocuieşte, ceea ce duce la o reacţie în lanţ, o nouă nominalizare pentru Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul", a adăugat premierul Grindeanu.

El a mai spus că Graţiela Gavrilescu a mai fost ministru al Mediului.

"Structura Guvernului, votată de Parlament, este cea pe care o cunoaşteţi, anume ministrul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Asta e structura. Dna Gavrilescu are experienţă ca ministru al Mediului", a mai spus premierul.

Biroul Politic Central al ALDE a votat, duminică, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă", propunerea fiind făcută de vicepreşedintele Andrei Gerea, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din partid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici