Video Daniel Constantin: Grindeanu, pus într-o situaţie delicată. Trebuie să facă cererea privind remanierea mea/ Mă întâlnesc cu Ponta, dar nu avem un proiect politic

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, luni, la ieşirea de la şedinţa coaliţiei, că premierul Sorin Grindeanu va fi pus într-o situaţie delicată, ca urmare a ultimelor evoluţii din ALDE, şi va trebui să transmită preşedintelui României o cerere privind remanierea şi înlocuirea sa.

1274 afișări

„A fost o întâlnire în care domnul co-preşedinte Tăriceanu a spus punctul de vedere, a prezentat decizia pe care dânsul crede că a luat-o în mod statutar BP ieri. Eu mi-am prezentat punctul de vedere. Sigur că nici nu am vrut să-i punem pe colegii de la PSD într-o postură delicată, pentru că sunt chestiuni care ţin de ce se întâmplă în interiorul ALDE”, a spus Daniel Constantin, la ieşirea de la şedinţa coaliţiei.

„Premierul şi domnul preşedinte Dragnea au luat act. Probabil că în orele următoare vor face cererea. Domnul prim-ministru va fi pus într-o situaţie delicată, trebuie să facă cererea de remaniere către preşedintle României şi de înlocuire a mea din funcţia de ministru şi vice-premier şi mergem mai departe”, a adăugat Constantin.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa coaliţiei este în desfăşurare, singurul care a părăsit şedinţa fiind Daniel Constantin.

Constantin: Tăriceanu nu a luat o decizie fără ştirea sau acordului lui Dragnea

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, luni, că de la formarea coaliţiei şi a Guvernului s-a dorit ca deciziile să fie luate de Dragnea şi Tăriceanu şi că şi acum, când se pune problema retragerii sprijinului politic pentru persoana sa, Tăriceanu nu a decis fără ştirea sau acordul lui Dragnea.

Întrebat despre protocolul pe care l-a propus în coaliţie şi care prevedea ca deciziile să fie contrasemnate de Dragnea, Tăăriceanu şi el, ca lideri ai formaţiunilor componente, Constantin a răspuns: „Haideţi să fim serioşi. Este un protocol pe care l-am propus dar cred că aţi observat şi dvs. că la momentul respectiv acel protocol pe care l-am propus a derajat farte tare”.

„Se dorea încă de la începutul formării acestei coaliţii, a acestui Guvern, ca decizia să se ia de către doi oameni şi punct. Iar domnul Tăriceanu acum să nu credeţi că a luat o decizie fără să nu ştie sau fără să nu aibă acordul domnului Dragnea”, a adăugat Constantin.

El a spus că acest lucru nu înseamnă că are o problemă cu Dragnea, dimpotrivă, problema sa fiind legată de Tăriceanu, care „de fiecare dată trebuie să obţină acordul”.

El a mai arătat că i s-a reproşat faptul că a fost sau este „omul binomului” şi că este „prea tehnocrat”.

Daniel Constantin: Mă întâlnesc cu Ponta, dar nu avem un proiect politic. Rămân în ALDE

Vicepremierul Daniel Constantin a precizat, luni, că se întâlneşte în continuare cu fostul premier PSD Victor Ponta, el arătând că acest lucru nu înseamnă că are, împreună cu acesta, un proiect politic, şi a adăugat că va rămâne în ALDE.

„Chiar dacă domnul Tăriceanu a încercat să acrediteze ideea că am un alt proiect politic, acuzându-mă că m-am întâlnit cu domnul Ponta, eu ştiu că şi domnul Tăriceanu s-a întâlnit cu domnul Ponta când era prim-ministru; acum nu se mai întâlneşte, când nu mai este prim-ministru, dar asta e altă discuţie care ţine de caracter. Eu mă întâlnesc cu domnul Ponta în continuare, chiar dacă nu mai este preşedinte PSD şi premier. Asta nu înseamnă că avem un proiect politic”, a spus Constantin.

El a precizat că rămâne în continuare în ALDE şi l-a acuzat pe co-preşedintele acestei formaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu, de faptul că practică politica „pumnului în gură”.

„Rămân în ALDE pentru că ceea ce se întâmplă încalcă orice regulă a democraţiei, a liberalismului, cred că ceea ce face domnul Tăriceanu nu va face bine aceste formaţiuni politice. (...) Se continuă politica pumnului în gură şi a deciziilor care se iau unilateral de către domnul Tăriceanu”, a adăugat Constantin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici