Suceava: Consilierii judeţeni USL demisionează, nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi de Flutur

Cei 18 consilierii judeţeni USL din Suceava au anunţat, joi, că demisionează din funcţii, în semn de protest faţă de lipsa de corectitudine de care a dat dovadă preşedintele instituţiei Gheorghe Flutur, acesta arătându-se surprins mai ales că a existat o colaborare bună timpul mandatului.

351 afișări
Imaginea articolului Suceava: Consilierii judeţeni USL demisionează, nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi de Flutur

Suceava: Consilierii judeţeni USL demisionează, nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi de Flutur

Liderul grupului consilierilor judeţeni suceveni PSD, Gheorghe Iacob, a declarat, la finalul şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Suceava, că grupul de consilieri social-democraţi a decis să nu mai participe la şedinţele acestui for până la sfârşitul mandatului, precizând că demisia consilierilor social-democraţi este legată de lipsa de corectitudine a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că, deşi consilierii PSD au depus nenumărate amendamente la proiectele de hotărâre, au fost adoptate foarte puţine, "cât să numeri pe degetele de la o mână" şi că majoritatea PDL nu a ţinut cont de părerea opoziţiei.

"Am fost o prezenţă decorativă", a spus Iacob, care a menţionat că interesul pentru întreaga comunitate a judeţului Suceava a fost demonstrat prin modul în care conducerea PDL a CJ Suceava a tratat localităţile cu primari PNL şi PSD.

"Nu mai are rost să participăm la astfel de şedinţe", a spus consilierul judeţean, care i-a reproşat lui Flutur că nici măcar de complezenţă nu a luat în calcul propunerile opoziţiei pe parcursul mandatului său.

La rândul său, liderul grupului PNL din CJ Suceava, Brânduşel Nichitean, a spus că şi consilierii PNL au aceeaşi poziţie şi a anunţat că nici liberalii nu vor mai participa, în acest mandat, la şedinţele CJ Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus consilierilor opoziţiei că decizia lor este surprinzătoare, mai ales că "atât cu bune cât şi cu rele" au fost discutate în CJ Suceava problemele judeţului.

El le-a mulţumit consilierilor judeţeni din opoziţie pentru că împreună au găsit soluţii pentru multe probleme, cum ar fi situaţia în care erau de refăcut case după inundaţii, sau de oferit ajutoare.

Flutur a subliniat că au fost puţine momente când majoritatea şi opoziţia s-au aflat pe poziţii divergente în acest mandat şi le-a mulţumit pentru coerenţă şi pentru că cea mai mare parte a hotărârilor CJ Suceava au fost adoptate cu largă majoritate sau cu unanimităţi.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Flutur a spus că nu a înţeles demersul opoziţiei, mai ales că a mai rămas puţin din acest mandat.

"E un fel de grevă judeţeană, o copie a grevei parlamentare. Cred că unii dintre ei sunt supăraţi că nu mai sunt pe liste", a spus Flutur.

El a mai arătat că opoziţia poate fi nemulţumită, dar că până acum, în cea mai mare parte, conducerea CJ Suceava a răspuns aşteptărilor comunităţilor locale şi s-au făcut eforturi uriaşe să fie ajutaţi oamenii.

În Consilul Judeţean Suceava sunt 36 de consilieri judeţeni, din care 18 PDL, 14 PSD şi 4 PNL. CJ Suceava funcţiona cu majoritate PDL întrucât la cele 18 voturi ale consilierilor judeţeni se adaugă şi votul preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur (PDL).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici