Teodor Atanasiu: PNL nu susţine declaraţia privind Republica Moldova iniţiată de Tăriceanu

Vicepreşedintele Senatului Teodor Atanasiu a declarat joi că PNL nu este de acord cu declaraţia Parlamentului faţă de afirmaţiile ambasadorului SUA la Chişinău şi că rolul Senatului este să arate care este calea pentru unificarea Moldovei cu România, nu să sancţioneze greşeala diplomatului.

499 afișări
Imaginea articolului Teodor Atanasiu: PNL nu susţine declaraţia privind Republica Moldova iniţiată de Tăriceanu

Teodor Atanasiu: PNL nu susţine declaraţia privind Republica Moldova iniţiată de Tăriceanu (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

"Declaraţia propusă de preşedintele Senatului a fost trimisă la Comisia de politică externă, iar PNL are o poziţie foarte clară pe care a avut-o de fiecare dată. Deşi ambasadorul american a greşit, cred că declaraţia unui Parlament, a unui Senat al României trebuie să fie mult mai amplă şi mult mai cuprinzătoare decât o simplă sancţiune a greşelii unui om", a declarat senatorul PNL Teodor Atanasiu.

Atanasiu a mai spus că liberalii sprijină parcursul european al Republicii Moldova şi că vor o declaraţie referitoare la planurile României şi Republicii Moldova ca "poporul român să fie integrat în aceeaşi ţară".

De asemenea, el a mai spus că declaraţia este "pur şi simplu o ceartă" cu unul dintre ambadorii americani şi că nu răspunde la ce îşi doreşte poporul român şi că Senatul României are alt rol.

"Senatul României, dacă vrea să aibă un aport la unificarea Moldovei cu România trebuie să arate care este calea de urmat pentru a ajunge la acest obiectiv", a mai spus vicepreşedintele liberal al Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus adoptarea unei declaraţii a Senatului prin care forul legislativ îşi manifestă ”insatisfacţia” faţă de declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău şi cere ”un răspuns lămuritor” de la preşedintele Obama, Departamentul de stat şi Senatul SUA.

Pettit a declarat săptămâna trecută, cu ocazia aniversării a 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova că ”Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova (...) Republica Moldova nu este România, Republica Moldova are propria sa istorie şi propriile provocări”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici