Video Traian Băsescu: Voi fi în opoziţie faţă de PSD şi probabil de ALDE

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Traian Băsescu, a declarat, după afişarea exit poll-urilor, că procentul cu care a fost cotată formaţiunea este un bun, precizând că PMP va fi în opoziţie faţă de PSD şi probabil şi faţă de ALDE.

4127 afișări

"Încep prin a mulţumi acelora care au avut curaj să voteze un partid nou, PMP participă pentru prima dată la alegeri legislative, trebuie să vă spun că este pentru prima dată în viaţa mea când sunt de acord cu Antena 3 care dă scorul partidului ca fiind de 6 procente şi îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru datorită scorului PNL-ului. Dar pentru că PSD nu s-a hotărât încă poate caută şi ei cel mai bun prim-ministru. Ce pot să-i garantez PSD-ului este că va avea cea mai dură opoziţie la guvernare pe care a avut-o vreodată. Voi fi în opoziţie cu PSD-ul, probabil şi cu ALDE. Altfel, fac un apel la reprezentanţii PMP-ului din secţiile de votare să rămână vigilenţi până la finalizarea numărătorii buletinelor de vot pentru că, din cartea lui Mitrea, ştim ce face regulă PSD-ul când se numără voturile. A mărturisit tehnica de fraudare", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Întrebat dacă este de părere că viitorul premier va fi de la PSD, Băsescu a precizat: "Este adevărat că nu au făcut 50%, dar diferenţa faţă de PNL este prea mare. Ştiu propria mea experienţă când PSD-ul la 39% şi D.A.-ul cu 32% şi până la urmă am reuşit să construiesc o majoritate, dar aşa cum arată cifrele acum e foarte greu, diferenţa între PSD şi PNL este prea mare pentru ca preşedintele să poată forţa Constituţia.Puţin."

Liderul PMP a precizat că este deschis la orice fel de discuţii privind majoritatea parlamentară şi că e foarte mulţumit de cifrele comunicate.

"6% este un scor bun care la redistribuire, la adunarea voturilor din diaspora s-ar putea să mai crească", a completat Băsescu.

Porivit exit poll-ului SOCIOPOL prezentat după închiderea urnelor de România Tv, PMP a obţinut un scor de 5,2%, exit-pollul CURS/Avangarde prezentat după închiderea urnelor de Antena 3 dă PMP cu un procent de 6% în timp ce rezultatele exit-pollului prezentate de Realitatea TV indică un scor al PMP de 4,5%.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, până la ora 21.00 au votat 7.211.567 cetăţeni, reprezentând 39,49% din totalul de alegători, pe prima poziţie la prezenţa la vot fiind judeţul Olt cu 47,16%.

La ora 21.00, în Capitală prezenţa la vot a fost de 41,60%, însemnând un număr de 738.521 de alegători.

Judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte prezenţa la vot în cadrul alegerilor parlamentare sunt: Olt (42,20%), Teleorman (46,29%), Dolj (45,06%), Harghita (44,59%).

Potrivit datelor BEC, 102.067 de alegători şi-au exprimat până la ora 21.00 dreptul la vot în secţiile deschise în străinătate.

Traian Băsescu: Trecem de 6% cu diaspora

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, că speră ca formaţiunea pe care o conduce să ia un procent de 6% la alegerile parlamentare, cu ajutorul diasporei

"Până în ultima clipă sper să intrăm în Parlament", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, duminică seară, la intrarea în sediul formaţiunii.

Întrebat la ce procent speră, Traian Băsescu a replicat : "Trecem de 6% cu diaspora".

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici