UDMR participă la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar se abţine de la vot

Parlamentarii UDMR vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură, însă nu vor vota nici împotrivă, nici pentru demiterea guvernului Grindeanu, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, afirmând că, deşi au un protocol de colaborare parlamentară, guvernul Grindeanu a făcut "greşeli majore".

1022 afișări
Imaginea articolului UDMR participă la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar se abţine de la vot

UDMR participă la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar se abţine de la vot (Imagine: .ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO)

"Noi nu vom participa la vot. Vom fi în sală. Vom participa la dezbatere şi nu vom participa la vot", a declarat preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a explicat decizia luată în cadrul grupului parlamentar al UDMR.

"Cu conştiinţa împăcată nu poţi să votezi nici pentru moţiune, nici împotriva moţiunii. Pentru nu se poate vota pentru că nu a arătat nimeni o altă cale şi nu are posibilitatea de a da o majoritate.
E greu să votezi împotriva moţiunii, fiindcă greşelile guvernului Grindeanu au fost majore, pe care noi le-am criticat – şi ordonanţa de urgenţă, inclusive conţinutul, fiindcă au fost şi aspect care la prima observaţie nu au fost văzute – de exemplu reducerea pedepsei în cazul discriminării pe criterii de liumbă, religie, entice şamd. Sunt convins că în acest moment PSD – ALDE are majoritate. Deci nici iniţiatorii nu au crezut că vor dărâma guvernul, că altfel ar fi propus nişte soluţii alternative. Când vrei să dai jos guvernul şi cauţi parteneri trebuie să spui – vin cu următorul premier, vreau să fac următorul lucru, ăsta e proiectul meu pentru următorii ani… Deci nici ei nu cred că vor dărâma guvernul, pentru că aritmetic PSD-ALDE are peste 50% în Parlament. Deci va fi o dezbatere extrem de importantă"
, a precizat Kelemen Hunor.

El a mai spus că o moţiune este oricând binevenită, fiindcă, până la urmă, "e vorba de a controla Executivul".

"Este responsabilitatea Parlamentului de a face un control permanent asupra Executivului. Este un instrument constituţional care trebuie folosit ori de câte ori crede cineva că e nevoie de o dezbatere", a mai spus Kelemen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici