Video Victor Ponta, despre TVR: Televiziunea cu cele mai mari datorii şi cea mai mică audienţă. Eu nu îl cred pe Stelian Tănase că Oprea a făcut presiuni - VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Guvernul va sprijini cu ce poate televiziunea publică, dar cu "respect faţă de banii publici", precizând că TVR este televiziunea cu cele mai mari datorii şi cea mai mică audienţă, premierul adăugând că nu crede că trebuie mărită nicio taxă.

299 afișări

"În ceea ce priveşte decizia luată azi de Parlament privind televiziunea publică, noi vom sprijini cu ceea ce putem, cu respect faţă de banii publici, pentru că televiziunea publică este televiziunea cu cel mai mare buget din România, cu cele mai mari datorii şi cu cea mai mică audienţă şi impact public", a declarat Victor Ponta, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului.

Ponta a adăugat că Guvernul poate lua măsuri pentru a sprijini televiziunea publică, dar că nu crede că trebuie mărită taxa radio-tv.

"Noi putem să luăm măsuri de sprijin, cum am mai făcut-o, cu excepţia ideii de a mări taxa...eu nu cred că trebuie să mărim nicio taxă, cred mai degrabă că ar trebui ca banii pe care îi au să-i folosească bine, lucru care nu s-a întâmplat până azi", a arătat prim-ministrul.

Ponta, despre presiunile făcute de Oprea la TVR: Eu nu îl cred pe Stelian Tănase

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, privind presupusele presiuni făcute de Gabriel Oprea asupra lui Stelian Tănase, că nu îl crede pe directorul TVR, pentru că "l-a prins cu minciuna de prea multe ori".

"Eu nu îl cred pe Stelian Tănase, pentru că l-am prins de prea multe ori cu minciuna, când venea la mine în birou şi mă ruga toate cele şi apoi la televizor altceva. Nu îl cred", a declarat premierul întrebat ce părere are despre prespupusele presiuni pe care Gabriel Oprea le-ar fi făcut asupra lui Stelian Tănase.

Ponta a mai spus că i-a transmis lui Stelian Tănase şi liderilor coaliţiei că nu este de acord cu creşterea taxei TV, afirmând că taxa TV ar trebui eliminată, pentru că "obligă pe toată lumea să plătească un serviciu pe care nu îl accesează".

"Singurul lucru pe care l-am spus domnului Tănase şi liderilor coaliţiei este următorul: cât sunt eu prim-ministru, nu sunt de acord cu creşterea taxei TV. Eu, personal, cred că nu ar trebui să mai fie taxă TV pentru că obligăm pe toată lumea să plătească un serviciu pe care nu îl accesează. (...) Eu nu sunt de acord cu indexarea taxei TV, care ţine sigur de Guvern. Celelalte lucruri ţin de Parlament şi voi sprijini Parlamentul şi voi respecta decizia lor", a spus premierul.

Victor Ponta a afirmat că în celelalte state europene televiziunea publică înseamnă un serviciu public de informare, spre desebire de TVR.

Cât priveşte stingerea datoriilor TVR, premierul a afirmat că legea prevede că banii trebuie încasaţi, precizând că dacă Parlamentul, printr-o lege va prevede altceva, atunci vor discuta.

"Atenţie, nu sunt banii ANAF sau banii Guvernului, sunt banii ţării şi ai obligaţia să îi încasezi atunci când prevede legea sau, sigur, dacă Parlamentul, printr-o lege prevede altceva, discutăm", a spus Ponta.

Premierul a mai afirmat că nu a mai vorbit cu Stelian Tănase, la telefon, de un an şi jumătate, deşi, directorul TVR, l-a căutat şi i-a transmis "mesaje disperate şi foarte prietenoase şi iubitoare".

"Cu domnul Tănase de un an şi jumătate nu am vorbit la telefon, deşi m-a căutat, mi-a dat mesaje disperate şi foarte prietenoase şi iubitoare şi de fiecare dată i-am răspuns: Vă rog să vă adresaţi Parlamentului, că nu aveţi treabă cu mine", a spus Victor Ponta.

Raportul de activitate al TVR pe 2014 a fost respins, miercuri, 115 pentru şi 220 de voturi împotrivă, iar potrivit legii, Cosiliul de Administraţie şi preşedintele director general al TVR Stelian Tănase au fost demişi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici