Video VIDEO | Mihai Tudose, premierul desemnat, discuţii la Vila Lac 1 cu liderii PSD despre componenţa noului Guvern. Dragnea, înainte de şedinţa informală: Nu sunt tensiuni în organizaţii. Dimpotrivă / Tăriceanu, prezent la discuţii

Dragnea i-a convocat marţi pe premierul desemnat Mihai Tudose şi noii miniştri la Vila Lac 1, la ora 13.00, pentru o discuţie exploratorie privind structura Guvernului, în condiţiile în care unele ministere se vor comasa, iar altele vor fi unificate. La ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose se află la Vila Lac 1 împreună cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD, aceasta fiind practic o şedinţă informală a CExN, înainte de cea oficială de miercuri, unde se va vota lista cu miniştri. Tudose a fost anterior la cabinetul liderului PSD, de la Camera Deputaţilor, unde au discutat, potrivit unor surse politice, despre noul Executiv şi despre paşii procedurali de urmat în ceea ce priveşte învestirea.

4370 afișări

UPDATE 19:38 Călin Popescu Tăriceanu, la discuţiile de la Vila Lac 1 despre lista miniştrilor

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns marţi seara la Vila Lac 1, acolo unde Liviu Dragnea, premierul desemnat Mihai Tudose şi liderii organizaţiilor PSD din ţară discută despre lista miniştrilor.

Potrivit unor surse politice, Liviu Dragnea a discutat marţi, începând cu ora 13.00, cu fiecare lider de organizaţie în parte. Întrebat, la intrarea la şedinţă, dacă sunt tensiuni în organizaţiilor locale, preşedintele PSD a infirmat. ”Categoric nu. Dimpotrivă”, a spus Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, marţi seara, la Vila Lac 1, acolo unde are loc întâlnirea, urmând să îl anunţe pe Mihai Tudose, premierul desemnat, despre decizia luată în partid.

Membrii Biroului Politic Central ai ALDE au decis să îi susţină pe Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministrul Mediului, Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu, ministrul Energiei şi Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Adică aceiaşi miniştri ca şi în Cabinetul Grindeanu.

Întrebat de portofoliul de la Justiţie, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia este la PSD. ”Ministerul e asumat de PSD. Nu pot vă dau niciun element în plus. Eu l–am apreciat pe domnul ministru, cred că a avut o prestaţie bună dar decizia va fi luată în comun cu partenerii de coaliţie şi cu prim-ministrul”, a spus Tăriceanu.

Joi va avea loc, în Parlament, prezentarea programului de guvernare şi votul de încredere ce va fi dat Guvernului Tudose.

UPDATE 13.30 Dragnea, înainte de discuţia privind numele miniştrilor: Nu sunt tensiuni în organizaţii. Dimpotrivă

Liviu Dragnea a declarat, la intrarea la discuţiile cu liderii PSD din ţară, dar şi cu premierul desemnat Mihai Tudose, că nu există nicio tensiune în organizaţiile social-democraţilor din ţară. Cât priveşte structura Guvernului, aceasta nu este exculs să fie modificată.

”Am avut o discuţie de dimineaţă cu domnul Tăriceanu şi Mihai Tudose. Mâine continuăm discuţiile şi cu ceilalţi colegi. Mâine când intrăm în CExN, la 12.30, să avem o variantă finală şi să o aprobăm politic”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu crede că va fi modificată structura Guvernului, dar acest lucru va fi stabilit clar în cadrul discuţiilor. Întrebat dacă Tudorel Toader nu mai este dorit în Cabinetul Tudose, Dragnea a răspuns: ”cred că sunt surse proaste”.

Discuţiile vor avea loc cu toţi liderii din ţară, a mai confirmat acesta, negând că ar exista tensiuni în organizaţii.

”Nu, dimpotrivă (n.r.: legat de tensiunile din organizaţii). Discutăm împreună şi cu fiecare în parte. Va fi o discuţie foarte serioasă”, a mai spus liderul PSD.

La ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Dragnea şi premierul desemnat Mihai se află la Vila Lac 1 împreună cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD, aceasta fiind practic o şedinţă informală a CExN, înainte de şedinţa oficială de miercuri, unde se va vota lista cu miniştri.

UPDATE 13.00  La ora transmiterii acestei ştiri, liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul desemnat Mihai Tudose au părăsit împreună Palatul Parlamentului pentru a merge la Vila Lac 1, unde este programată o întâlnire informală cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD, aceasta fiind practic o şedinţă informală a CExN, înainte de şedinţa oficială de miercuri, unde se va vota lista cu miniştri.

CITEŞTE şi Lista cu posibilii miniştri ai noului Guvern. Cabinetul Tudose va avea altă structură, dar şi o serie de nume noi. Dragnea, despre schimbarea lui Tudorel Toader: Cred că sunt surse proaste

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a convocat deja CExN al PSD pentru miercuri, la ora 12.30, în această şedinţă urmând a se vota lista de miniştri.

Tudose, despre calităţile care îl recomandă ca premier: Puterea de muncă şi experienţa

Puterea de muncă, experienţa şi rezultatele sale sunt calităţile care îl recomandă pentru a conduce viitorul guvern, a declarat, marţi, pentru TVR, Mihai Tudose, el precizând că desemnarea noilor miniştri nu este un demers personal, ci este al întregii coaliţii de guvernare.

”Puterea de muncă, experienţa... Vorbim despre rezultate”, a declarat Mihai Tudose, întrebat ce îl recomandă pentru funcţia de premier.

El a mai afirmat că ar fi ”un răspuns complicat” să spună dacă a fost surprins de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea sa pentru a forma un nou Executiv.

”Asta facem zilele acestea (lista de miniştri - n.r.). Nu e un demers numai al meu, ci al coaliţiei (de guvernare - n.r.)”, a mai spus premierul desemnat.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a semnat, marţi, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier.

”PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat, luni seara, Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici